Follow us

Έλληνας ο παγκόσμιος νικητής του Nikka Perfect serve

Τον Δεκέμβριο πραγματοποιήθηκε στη Μελβούρνη ο παγκόσμιος τελικός του πιο ιδιόρρυθμου, πρωτότυπου και συναρπαστικού διαγωνισμού bartending…

Έλληνας ο παγκόσμιος νικητής του Nikka Perfect serve

Στον διαγωνισμό του Nikka Perfect serve νικητής ήταν ο δικός μας Αστέρης Ψαρράς από το Bohéme bar. Ο Αστέρης ξεχώρισε ανάμεσα σε δώδεκα ταλαντούχους bartenders από την Ευρώπη και την Αμερική και κατάφερε επάξια να σκαρφαλώσει στην πρώτη θέση. Ο φετινός διαγωνισμός ήταν πιο απαιτητικός, με ανεβασμένο τον πήχη δυσκολίας. Στην πρώτη φάση, οι κριτές (Emiko Kaji από το Nikka Whisky, Erik Lorincz από το bar Kwant London και Regerio Igarashi Vaz από το Bar Trench Τόκιο) ζήτησαν από τους διαγωνιζόμενους να αναδημιουργήσουν ένα Vesper Martini, με έμπνευση το Nikka Coffey gin και τη Nikka Coffey vodka.

O Aστέρης πέρασε την πρώτη δοκιμασία με άριστα, δημιουργώντας ένα ποτό πλούσιο και πληθωρικό, όπως είναι και τα δυο spirit του οίκου Nikka.

Έλληνας ο παγκόσμιος νικητής του Nikka Perfect serve

Ο επόμενος γύρος ήταν ο πιο δύσκολος μεν, αλλά περισσότερο γνώριμος στους συμμετέχοντες. Αυτή τη φορά, οι κριτές υποκρινόμενοι τους επισκέπτες-καταναλωτές έδιναν παραγγελία σε κάθε υποψήφιο δυο cocktails και ζητούσαν ένα ιδανικό straight σερβίρισμα για τη Nikka Coffey Vodka. Τα δυο cocktails εννοείται ότι ήταν διαφορετικά και κάθε φορά είχαν να κάνουν με την επιθυμία των κριτών.

Από τον Αστέρη παρήγγειλαν ένα παλαιωμένο γλυκόξινο cocktail και του έδωσαν πάτημα για να φτιάξει στη στιγμή ένα εξαιρετικό Nikka Coffey gin Negroni και να κλέψει τις εντυπώσεις.

Στη δεύτερη θέση ήρθε η Jena Ellenwood από τη Νέα Υόρκη. Μαζί με τον Αστέρη έχουν κερδίσει από ένα εισιτήριο για την Ιαπωνία, για να επισκεφτούν τα αποστακτήρια Nikka Yoichi και Miyagikyo και να μυηθούν στην ιαπωνική τέχνη απόσταξης και παραγωγής spirit.

Επίσης...

9 εργαλεία για να φτιάχνεις κοκτέιλ στο σπίτι σαν επαγγελματίας

Συγκεντρώσαμε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζεται για να ετοιμάσουμε, να σερβίρουμε και να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας ποτά στο σπίτι, με εργαλεία που έχουμε ήδη...

Έξι παραδοσιακά γιορτινά cocktails του κόσμου

Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, συνεχίζουμε να μαζευόμαστε γύρω από το εορταστικό τραπέζι. Για μια εντυπωσιακή αλλαγή, ας σερβίρουμε κάποιο γιορτινό cocktail, με καταγωγή το Παρίσι ή την Ιταλία…

Περισσότερα από

Ποτό

Εύκολα cocktails για το σπίτι

Υποδεχόμαστε τις γιορτές με εύκολες συνταγές για νόστιμα cocktails και γινόμαστε οι bartenders του σπιτιού αξιοποιώντας τα ποτά που έχουμε ήδη στην κάβα μας, σε μείξεις με αγαπημένα μυρωδικά και φρούτα εποχής.

Gin: Το λευκό ποτό του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι απαιτεί λευκό αλκοόλ, ανάμεσα στα υπόλοιπα όμως, το τζιν, με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και την γευστική πολυπλοκότητα, έχει ένα προβάδισμα παραπάνω…

Μια νύχτα στο δάσος του Μέλανα Δρυμού

Tο Monkey 47 φρόντισε να επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά τις ρίζες του, μεταφέροντας εκλεκτούς καλεσμένους για ένα βράδυ από τον Πειραιά στη μαγεία του δάσους του Μέλανα Δρυμού.

17 craft μπύρες που αξίζουν τη δοκιμή

Δοκιμάσαμε μερικές από τις πιο αξιόλογες ελληνικές craft μπύρες που εμπνεύστηκαν και δημιουργήθηκαν κατά τη μακρά περίοδο της καραντίνας και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι ελληνικές μικροζυθοποιίες επάξια ανεβαίνουν ολοένα στις προτιμήσεις μας.

Φτιάχνουμε εντυπωσιακά κοκτέιλ με υλικά από την κουζίνα μας

Δεν χρειάζεται να έχουμε ενημερωμένη κάβα στο σπίτι για να φτιάξουμε κοκτέιλ που θα εντυπωσιάσουν, με λίγη φαντασία και δημιουργική διάθεση αξιοποιούμε ό,τι περισσεύει από την κουζίνα μας και αντί για τον κάδο, τα ρίχνουμε στο σέικερ!

Aperitifs και digestifs: το απολαυστικό πριν και μετά ενός γεύματος

Ελαφρά, ντελικάτα, αφρώδη, αλλιώς aperitif και από την άλλη πικρά, δυνατά, βοτανικά αλλιώς, digestif. Δυο μεγάλες κατηγορίες ποτών απολαυστικές για ένα δείπνο που αφορούν όμως διαφορετικές στιγμές του τελετουργικού, ενώ ταυτόχρονα έχουν διαφορετική αποστολή.

Η γαστρονομική μπύρα των Χρυσών Σκούφων 2022

Με τη γεύση της άρρηκτα συνδεδεμένη με την υψηλή γαστρονομία σε όλα της τα επίπεδα, η Kaiser συνόδευσε τις ντελικάτες δημιουργίες των σεφ της βραδιάς.

ΜΕΤΑΧΑ "Taste the Unexpected"

Αναπάντεχα κοκτέιλ, απρόσμενα αλλά απολαυστικά food pairing και απροσδόκητα απεριτίφ στα bar της πόλης και στο σπίτι.

Πώς θα φτιάξεις το Milano-Torino

Η συνταγή για το κοκτέιλ Milano-Torino.

Πώς θα φτιάξεις το Dutch Negroni

Η συνταγή για το κοκτέιλ Dutch Negroni.