ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Έλληνας ο παγκόσμιος νικητής του Nikka Perfect serve

Τον Δεκέμβριο πραγματοποιήθηκε στη Μελβούρνη ο παγκόσμιος τελικός του πιο ιδιόρρυθμου, πρωτότυπου και συναρπαστικού διαγωνισμού bartending…

Έλληνας ο παγκόσμιος νικητής του Nikka Perfect serve

Στον διαγωνισμό του Nikka Perfect serve νικητής ήταν ο δικός μας Αστέρης Ψαρράς από το Bohéme bar. Ο Αστέρης ξεχώρισε ανάμεσα σε δώδεκα ταλαντούχους bartenders από την Ευρώπη και την Αμερική και κατάφερε επάξια να σκαρφαλώσει στην πρώτη θέση. Ο φετινός διαγωνισμός ήταν πιο απαιτητικός, με ανεβασμένο τον πήχη δυσκολίας. Στην πρώτη φάση, οι κριτές (Emiko Kaji από το Nikka Whisky, Erik Lorincz από το bar Kwant London και Regerio Igarashi Vaz από το Bar Trench Τόκιο) ζήτησαν από τους διαγωνιζόμενους να αναδημιουργήσουν ένα Vesper Martini, με έμπνευση το Nikka Coffey gin και τη Nikka Coffey vodka.

O Aστέρης πέρασε την πρώτη δοκιμασία με άριστα, δημιουργώντας ένα ποτό πλούσιο και πληθωρικό, όπως είναι και τα δυο spirit του οίκου Nikka.

Έλληνας ο παγκόσμιος νικητής του Nikka Perfect serve

Ο επόμενος γύρος ήταν ο πιο δύσκολος μεν, αλλά περισσότερο γνώριμος στους συμμετέχοντες. Αυτή τη φορά, οι κριτές υποκρινόμενοι τους επισκέπτες-καταναλωτές έδιναν παραγγελία σε κάθε υποψήφιο δυο cocktails και ζητούσαν ένα ιδανικό straight σερβίρισμα για τη Nikka Coffey Vodka. Τα δυο cocktails εννοείται ότι ήταν διαφορετικά και κάθε φορά είχαν να κάνουν με την επιθυμία των κριτών.

Από τον Αστέρη παρήγγειλαν ένα παλαιωμένο γλυκόξινο cocktail και του έδωσαν πάτημα για να φτιάξει στη στιγμή ένα εξαιρετικό Nikka Coffey gin Negroni και να κλέψει τις εντυπώσεις.

Στη δεύτερη θέση ήρθε η Jena Ellenwood από τη Νέα Υόρκη. Μαζί με τον Αστέρη έχουν κερδίσει από ένα εισιτήριο για την Ιαπωνία, για να επισκεφτούν τα αποστακτήρια Nikka Yoichi και Miyagikyo και να μυηθούν στην ιαπωνική τέχνη απόσταξης και παραγωγής spirit.

Επίσης...

Περισσότερα από

Ποτό