Follow us

Gastropantry: το ηλεκτρονικό παιδί του «Γαστροδρομίου εν Ολύμπω»

Με ατού την πολύ ενδιαφέρουσα κάβα του βραβευμένου εστιατορίου του, ο σεφ Ανδρέας Γάβρης δημιούργησε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα για όμορφα κρασιά και ψαγμένα τοπικά προϊόντα.

Gastropantry: το ηλεκτρονικό παιδί του «Γαστροδρομίου εν Ολύμπω»

Το Gastropantry είναι μια είδηση που πετάχτηκε χαρούμενα, σαν τον φελλό της σαμπάνιας. Ένα ηλεκτρονικό κατάστημα με focus στο κρασί και με προέκταση σε τοπικά προϊόντα μικρών παραγωγών, που με προσοχή επιλέγει ο Ανδρέας Γάβρης, chef patron του ονομαστού εστιατορίου Γαστροδρόμιο, στο Λιτόχωρο, στους πρόποδες του Ολύμπου.

Για να το εξηγήσουμε καλύτερα: όσοι έχουμε περάσει από το Γαστροδρόμιο εν Ολύμπω, έχουμε θαυμάσει την κάβα που χτίζει χρόνια τώρα, με υπομονή και αγάπη ο Ανδρέας Γάβρης, γνώστης και λάτρης του κρασιού. Φιάλες σπάνιες, παλαιωμένες, κρασιά δυσεύρετα αλλά και φιάλες από νέους, μικρούς παραγωγούς, όλα σε εντυπωσιακό αριθμό, ήταν πάντα ένας ακόμα λόγος να κλείσεις τραπέζι, συχνά να κάνεις και πολλά χιλιόμετρα για να βρεθείς εκεί…

Gastropantry: το ηλεκτρονικό παιδί του «Γαστροδρομίου εν Ολύμπω»

Ένα μέρος της κάβας αυτής μεταφέρεται με την ίδια φιλοσοφία στα ράφια του ηλεκτρονικού καταστήματος: ιδιαίτερες επιλογές σε παλαιωμένα κρασιά (κάτι που σπάνια συναντάμε), εκλεκτές ετικέτες απ’ όλη την Ελλάδα, εκλεκτά αποστάγματα και νέες αφίξεις από μικρούς κυρίως παραγωγούς. Τακτοποιημένα σε πρακτικές κατηγορίες και με προτάσεις που ανανεώνονται, για εύκολη και προσαρμοσμένη επιλογή, αλλά και ευκαιρίες.

Δίπλα σ’ αυτά, έχει ξεκινήσει μια (μικρή ακόμα) συλλογή από αυθεντικά στο είδος τους τοπικά προϊόντα κυρίως της περιοχής, η οποία είναι πλούσια σε ιδιαίτερες πρώτες ύλες. Η συλλογή επεκτείνεται και εμπλουτίζεται το επόμενο διάστημα και σε άλλες περιοχές. Συγχρόνως θα βρείτε εναλλασσόμενες ευκαιρίες, προσφορές και δώρα και ενδιαφέρουσες προτάσεις, όπως «ο παραγωγός του μήνα».

Στα πρώτα βήματα του www.gastropantry.shop, εκτός από την ιδιαίτερη στο είδος της κάβα κρασιών, ξεχωρίσαμε τα εξαιρετικά αποστάγματα και το ούζο της Lost Lake Distillery (Κτήμα Μουσών), τα μέλια από τον Όλυμπο, τα χειροποίητα ζυμαρικά και τον τραχανά Πλαστήρι, τα βότανα της Stamos Herbs από τον Κολινδρό, μια σειρά ξεχωριστής ποιότητας προϊόντων άγριων μανιταριών.

Όπως μας λέει ο δημιουργός του, «το Gastropantry δεν είναι απλά ένα σύγχρονο ηλεκτρονικό κατάστημα. Έχει κάτι από το νοσταλγικό αέρα ενός παλιού μπακάλικου και μας ξεναγεί σε προϊόντα οικεία και αγαπημένα...».

Gastropantry | www.gastropantry.shop | 23520 21300