Follow us

Τα φρέσκα παγωτά του καλοκαιριού

Από παγωτό πάβλοβα, μέχρι χαλβά - ταχίνι, και από αλατισμένο φυστίκι μέχρι συναρπαστικές vegan επιλογές, αγαπημένα παγωτατζίδικα της πόλης μας φτιάχνουν το καλοκαίρι με τις καινούργιες γεύσεις τους.

Τα φρέσκα παγωτά του καλοκαιριού

Από τις Δέσποινα Μπαράκη και Μαριαλένα Χατζηνικολάου

Με το καλοκαίρι ήδη εδώ, οι αγαπημένες τζελατερίες της πόλης εγκαινιάζουν φετινή σεζόν αποκαλύπτοντας τις νέες, πρωτότυπες και ιντριγκαδόρικες γεύσεις τους. Κάναμε το γύρο της Αθήνας κι επιλέξαμε τις πιο ενδιαφέρουσες, για να τις δοκιμάσετε όλες.

Epik Gelato

Τα φρέσκα παγωτά του καλοκαιριού
Φρέσκα υλικά από τοπικούς παραωγούς χαρακτηρίζουν τη τζελατερία της Πλατείας Μαβίλης | Epik Gelato ©

Η τζελατερία της Πλατείας Μαβίλης αποτελεί τα cocktail παγωτού ή και σάντουιτς με το αρμενοβίλ semifreddo, καραμελωμένα αμύγδαμια ρετρό όαση, με αγαπημένα των παιδικών μας χρόνων όπως λα, και ντακουάζ αμυγδάλου να ξεχωρίζουν. Στα gelato, τη διαφορά κάνουν τα φρέσκα υλικά από τοπικούς παραγωγούς και το γάλα από μοναστήρι στην Κόρινθο. Δοκιμάστε το ισορροπημένο παγωτό σύκο με κατίκι και γλυκό του κουταλιού αγριόσυκο από την Ικαρία, ή τσεκάρετε τα best sellers, όπως το αλατισμένο φυστίκι με φυστικοπάστελο. Επιλογές, όμως, υπάρχουν και για vegan, όπως το παγωτό καριόκα καρύδας με ινδοκάρυδο και γάλα καρύδας, αλλά και το παγωτό πικραμύγδαλο με γάλα αμυγδάλου και βασιλικούς χουρμάδες, με πλούσια γεύση.

Δορυλαίου 2, Πλατεία Μαβίλη | 2106464105

Cremeria Vienna

Σορμπέ από φυσικό φρούτο πεπόνι

Τα νότια προάστια εκπροσωπούνται επάξια από αυτό το τρομερό μαγαζί με το φρέσκο ιταλικό παγωτό ημέρας, που όποιος έχει δοκιμάσει δεν αλλάζει. Η μοναδική στην αγορά jupa inglese είναι εξαιρετική, αεράτη και άκρως καλοκαιρινή, το τιραμισού και το προφιτερόλ έρχονται μεταμφιεσμένα σε παγωτά και κλέβουν πραγματικά τις εντυπώσεις, ενώ βρίσκουμε επίσης πολλά σορμπέ με φυσικό φρούτο. όπως μάνγκο, πεπόνι, φράουλα και ξινούτσικο λεμόνι (ο συνδυασμός φράουλας – πεπονιού τα σπάει). Για τους λάτρεις της σοκολάτας, θα βρείτε την ξεχωριστό γευστικό συνδυασμό της με μέντα, και φυσικά μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε το πάρα πολύ νόστιμο χειροποίητο παγωτό nutella!

Ελ. Βενιζέλου 52, Νέα Σμύρνη | 2109329129

Django

Εποχικότητα και νοστιμιά χαρακτηρίζουν τα παγωτά του Django | Django ©

Ξεκίνησε από τη Σύρο και πλέον βρίσκουμε τα φρέσκα παγωτά του Django και στην Αθήνα. Με την εποχικότητα και τα φρέσκα βιολογικά φρούτα να χαρακτηρίζουν τα παγωτά της τζελατερί, αξίζει να δοκιμάσετε το limited φιστίκι Αιγίνης για το οποίο χρησιμοποιείται ο άνθος φιστικιού και αλατίζεται μετέπειτα, δημιουργώντας ένα ισορροπημένο γευστικό αποτέλεσμα που συνδυάζεται υπέροχα με το δροσιστικό σορμπέ γιαούρτι. Άλλη μια επιτυχημένη και ενδιαφέρουσα επιλογή είναι το «καπνιστό» φουντούκι, αλλά και το σορμπέ ροδάκινο και το κλασικό σορμπέ σοκολάτα κανέλα, που όμως είναι πιο ελαφρύ από τα συνηθισμένα.

Βεΐκου 15, Κουκάκι | 6937395363

Le Greche

Νέες ιδιαίτερες γεύσεις παγωτού με ιταλικό αέρα | Le Greche ©

Με νέες γεύσεις στη φαρέτρα του μας υποδέχεται και το Le Greche: το νέο ιταλικό παρφέ cannolo siciliano με ανθότυρο Κρήτης, φλούδες εσπεριδοειδών, κομμάτια μαύρης σοκολάτας και τραγανά κανόλι προσφέρει δυνατές συγκινήσεις. Το cioccolato-limone, με την κλασική σκούρα σοκολάτα Le Greche, φρέσκο ξύσμα από λεμόνια του Άργους και σοκολατένιο torrone αμυγδάλου (τορρόνε είναι το τραγανό μαντολάτο των Ιταλών), συνδυάζει το οικείο με το αναπάντεχο, ενώ για όσους θέλουν κάτι πιο.. οικογενειακό για το σπίτι, υπάρχει η τούρτα lemon pie με σεμιφρέντο λεμόνι και αιθέρια μαρέγκα σε λεπτότατη τραγανή τάρτα.

Μητροπόλεως 16, Αθήνα | 2167006458
Λυκούργου 2, Νέο Ψυχικό | 2130416299
Λεωφ. Μεσογείων 456, Αγία Παρασκευή | 2100101617

Bufala Gelato

Παγωτό γιαούρτι με καβουρδισμένο αμύγδαλο και ολόκληρα κομμάτια ροδάκινου, «πειραγμένη» stracciatella με raspberry από το Bufala Gelato

Τα καταστήματα των Bufala Gelato ειδικεύονται στα παγωτά με βουβαλίσιο γάλα, χωρίς να λείπουν κλασικές γεύσεις παγωτού με αγελαδινό γάλα. Φέτος, βρίσκουμε νέες ενδιαφέρουσες γεύσεις όπως το παγωτό γιαούρτι με καβουρδισμένο αμύγδαλο και ολόκληρα κομμάτια ροδάκινου, που θυμίζει παιδικά καλοκαίρια στο χωριό. Άλλη μια αξιόλογη προσθήκη είναι η «πειραγμένη» stracciatella με raspberry, η οποία ξεχωρίζει για την πολύ καλή γευστική ισορροπία της, αλλά και το παγωτό λευκή σοκολάτα με ξύσμα lime και ρόδι, με το lime να είναι όσο διακριτικό πρέπει, ώστε να επιτυγχάνεται ένα ευχάριστο γευστικό αποτέλεσμα.

Αρτέμιδος 1, Γλυφάδα | 2108946000 | Περισσότερα καταστήματα στο http://bufalagelato.com/

Oggi

Νέες ενδιαφέρουσες γεύσεις μας εκπλήσουν ευχάριστα στο Oggi | Oggi ©

Πολλά τα νέα κατορθώματα για το Oggi, που μας κακομαθαίνει ευχάριστα. Πολλές ολοκαίνουργιες γεύσεις μας περιμένουν ήδη όπως η Pecorina με φρέσκο γάλα, κρέμα γάλακτος και ricotta di pecora και η Dino Alle Hawaii με σορμπέ φράουλας, φύλλα μέντας και βότκα. Ξεχωριστή και πλούσια γεύση η Mandorla με αμύγδαλο, όπως και γεύση πραγματικού φρούτου το σορμπέ από φρέσκα ζουμερά ροδάκινα. Αναμένουμε και για τη νέα σορμπέ γεύση φρούτου από ακαταμάχητα κεράσια.

Βουλής 17, Αθήνα | 2103246995

Melt

Οι αγαπημένες κλασικές γεύσεις παγωτού πλαισιώνονται από limited και δημιουργικούς συνδυασμούς

Το Melt στην Αιόλου είναι γνωστό για τους δημιουργικούς συνδυασμούς του και με τον ίδιο τρόπο συνεχίζει την πορεία του και φέτος. Εκτός από τις κλασικές και αγαπημένες γεύσεις, όπως η αλατισμένη καραμέλα, και το μοσχολέμονο, δοκιμάστε το παγωτό μασκαρπόνε - ρικότα με μαρμελάδα μάνγκο με τζίντζερ, ένα limited παγωτό με την απαλή γεύση των τυριών να ταιριάζει γάντι με τη μαρμελάδα, και το τζίντζερ να δίνει έξτρα πόντους. Άλλη μια ενδιαφέρουσα επιλογή είναι το ελαφρύ παγωτό μηλόπιτα με τη διακριτική γεύση της κανέλας, και η ισορροπημένη vegan bitter σοκολάτα με βατόμουρο και πιπέρι.

Αιόλου 19, Αθήνα | 2103231548

Fatto a Mano

Μυρωδάτα σορμπέ και στιβαρά παγωτά με άρωμα Κρήτης | Fatto a Mano ©

Γεύσεις λεβεντογέννας Κρήτης φέρνει στην Αθήνα το Fatto a Mano και το έμπειρο team του, με το παγωτό ρακόμελο, το παγωτό με φρέσκο ανθότυρο και θυμαρίσιο μέλι από την Κρήτη, καθώς και το παγωτό κανέλα με σταφίδες ποτισμένες με ρακί, να είναι μερικά από τα πιο δυνατά χαρτιά του. Signature γεύση αποτελεί το Cassata Siciliana με τυρί Ricota, κρασί Marsala, θυμαρίσιο μέλι και καντιναρισμένα φρούτα, ενώ στα σορμπέ έχουμε πολύ μυρωδάτο Mojito με Bacardi, lime και μέντα και παγωτό μαστίχα - λεμόνι με κομμάτια κίτρου.

Κ. Βάρναλη 21, Περιστέρι | 2105777407

Bon Bon Fait Maison

Νόστιμο και ελαφρύ παγωτό χωρίς συντηριτικά και χρωστικές | Bon Bon Fait Maison ©

Γνωστό για τα πολύ καλά γλυκά του, αλλά και τα νόστιμα παγωτά του το Bon Bon Fait Maison χαρακτηρίζεται από νόστιμο, ελαφρύ παγωτό χωρίς καθόλου συντηρητικά και χρωστικές ουσίες. Μερικές νόστιμες και δροσιστικές επιλογές είναι το αέρινο παγωτό καρύδα με αγελαδινό γάλα, η pavlova με χυμό φράουλας, το κατάλληλο για vegan passion fruit, αλλά και το παγωτό με καραμελωμένα καρύδια πεκάν και ανθό αλατιού από τα Κύθηρα. Για τους λάτρεις των ανάλαφρων σορμπέ, μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες γεύσεις που θα βρείτε είναι το δροσιστικό σορμπέ λεμόνι με βασιλικό, αλλά και σορμπέ μάνγκο.

Πετράκη 30, Σύνταγμα | 2103318703

Kokkion

Πλούσια σε γεύση παγωτά και σορμπέ | KOKKION ©

Ξεχωριστές γεύσεις και φινέτσα είναι τα συνώνυμα του Kokkion που και αυτό μας φτιάχνει παγωτό ημέρας με τα πιο αγνά υλικά, όπως φρέσκο γάλα ΕΒΟΛ και διαλεχτή πρώτη ύλη από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Πλούσια σε γεύση και νοστιμιά, το σορμπέ του Kokkion με το μάνγκο θυμίζει διακοπές σε τροπικό νησί, ενώ το σορμπέ κόκκινων φρούτων με μύρτιλο, βατόμουρο και φραγκοστάφυλο σε μεταφέρει νοερά σε αμμουδερές παραλίες. Τα παγωτά είναι 100% vegan και χωρίς λακτόζη, με μια αρκετά μεγάλη γκάμα επιλογών ικανή να ικανοποιήσει κάθε γούστο.

Πρωτογένους 2, Αθήνα | 6981563511 | Instagram

Kayak

Η επετειακή ελληνική γεύση ταχίνι και μέλι | Kayak ©

Το γνωστό σε όλους μας βραβευμένο παγωτό Kayak μας προσφέρει για άλλη μια φορά παγωτά επιπέδου, φέρνοντας στο τραπέζι την επετειακή ελληνική γεύση ταχίνι & μέλι από φρέσκο ελληνικό γάλα και κρέμα γάλακτος, ταχίνι από καβουρδισμένο σουσάμι και ελληνικό μέλι. Η βραβευμένη και πασίγνωστη συνταγή παγωτού Grand Cru Chocolate αποζημιώνει γευστικά με το βάθος και την πολυπλοκότητα της γεύσης της, ενώ η γεύση White Choco Passion με λευκή σοκολάτα και passion fruit πλέκει έναν συνδυασμό εκρηκτικών καλοκαιρινών γεύσεων, αφήνοντας μια ντελικάτη γλυκόξινη επίγευση. Στις νέες απολαύσεις για vegan βρίσκουμε βανίλια Μαδαγασκάρης και σοκολάτα Βελγίου - γεύσεις που κυκλοφορούν και στην κλασική τους εκδοχή με φρέσκο γάλα.

Βύρωνος 1, Πλάκα | 2103223840 | Περισσότερα καταστήματα στο https://kayak.gr/