Follow us

Βούτυρο Κερκύρας: το αυθεντικό

Βούτυρο Κερκύρας: το αυθεντικό

Πριν αρκετές δεκαετίες, το φρέσκο αγελαδινό βούτυρο ήταν συνώνυμο του “Κερκύρας”, καθώς μόνον αυτό κυκλοφορούσε τυποποιημένο στην αγορά. Ήταν το βούτυρο για το ψωμί, τις τούρτες και όσα γλυκίσματα απαιτούσαν φρέσκο βούτυρο. Είναι ένα βούτυρο με φίνα, γλυκιά γεύση με ιδιαίτερο χαρακτήρα, με απαλή υφή και πλούσια επίγευση κρέμας γάλακτος. Το βούτυρο Κερκύρας οφείλει τη φήμη του στο γάλα, που προέρχεται αποκλειστικά από αγελάδες που ζουν στο φυσικό περιβάλλον του νησιού και βόσκουν τη μοναδική τοπική χλωρίδα και στον παραδοσιακό τρόπο παρασκευής του. Δεν υπάρχει κανένα άλλο «μυστικό» για τη γεύση του. Κατανοεί, λοιπόν, κανείς γιατί δεν μπορεί να συγκριθεί με τα «τύπου Κερκύρας».

Επακόλουθο είναι, η μικρή ποσότητα που παρασκευάζεται, να διατίθεται σχεδόν αποκλειστικά στο νησί. Όσοι θυμούνται τη γεύση του, αλλά και όσοι θέλουν να την ανακαλύψουν, θα αναζητήσουν το βούτυρο Κερκύρας «Αχίλλειον» της Κτηνοτροφικής Κερκύρας, το μόνο που βρήκαμε στην Αθήνα από τους ελάχιστους που το παράγουν. Παρασκευάζεται από φρέσκια παστεριωμένη κρέμα γάλακτος αγελάδων του νησιού, χωρίς τεχνολογικές ή χημικές παρεμβάσεις, όπως περιγράφει ο παραγωγός.

Η Κτηνοτροφική Κερκύρας είναι μια κτηνοτροφική-γαλακτοκομική μονάδα που δραστηριοποιείται πάνω από 40 χρόνια στην Κέρκυρα. Παράγει κρέας, τυροκομικά και γαλακτοκομικά προϊόντα.

Θα το βρείτε στου Γογγάκη, Κεντρική Λαχαναγορά Αθηνών (Αγορά Καταναλωτή), Άγιος Ιωάννης Ρέντης, τηλ. 210 4814010. Εμείς πάλι, το συναντήσαμε και στο μικρό παντοπωλείο Κρητών Βίος, Κρυστάλλη 6 στον Βύρωνα, τηλ. 210 4900006.