Follow us

«Συμπόσιον»: Αλλαντικά με άρωμα παράδοσης

«Συμπόσιον»: Αλλαντικά με άρωμα παράδοσης

«Συμπόσιον» είναι το όνομα του νέου brand που θα συναντήσουμε σε συσκευασίες ελληνικών αλλαντικών, αλλά και τυριών, και είναι δημιούργημα της εταιρείας τροφίμων «Ορίζοντες» - γνωστή μας και από την εκλεκτή συλλογή τυριών με τη σφραγίδα Bliss Point.

Για την ετικέτα «Συμπόσιον», η φίρμα συνεργάζεται με καταξιωμένους στον τομέα τους τοπικούς παραγωγούς από κάθε γωνιά της χώρας και διανέμει προϊόντα ελεγμένης ποιότητας, που απευθύνονται σε όλους και προσφέρονται για κάθε περίσταση, με μια φιλοσοφία καθημερινής απόλαυσης.

Στη συλλογή θα συναντήσουμε αλλαντικά που βασίζονται σε παραδοσιακές συνταγές όπως το κρητικό απάκι, από χοιρινό και κοτόπουλο, το σαλάμι Λευκάδας, ή το σύγκλινο Μάνης, αλλά και πιο μοντέρνες εκδοχές, όπως το καπνιστό μοσχαρίσιο μπούτι με μαύρη τρούφα, το χοιρινό καπνιστό με 4 πιπέρια, ή το χοιρομέρι με μαύρη σοκολάτα.

Δοκιμάζοντας ένα μέρος από την πλούσια συλλογή του «Συμπόσιον», ξεχωρίσαμε τη βουτυράτη «Γωνιανή», πρόβειο τυρί τύπου φέτας από την Κρήτη, το παστράμι γαλοπούλας με ωραίο μείγμα μπαχαρικών στο οποίο δίνει τον τόνο ο κόλιανδρος, το παραδοσιακό σαλάμι Λευκάδας, το σύγκλινο Μάνης, το λουκάνικο γεμιστό με κατσικίσιο κρητικό τυρί.

Ιδιαίτερα προϊόντα το πρόβειο προσούτο 4μηνης ωρίμανσης, η γραβιέρα Νάξου Βελώνη 5μηνης ωρίμανσης και το μανούρι Π.Ο.Π. του τυροκομείου Αρβανίτη.

Η ποιότητα είναι βασικό ζητούμενο: όπως αναφέρει η εταιρεία, «προτεραιότητα είναι η ιχνηλασιμότητα των προϊόντων - θέλουμε εκείνος που απολαμβάνει τα αλλαντικά και τα τυριά μας να μπορεί να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή την προέλευση και τον παραγωγό τους, κι επίσης να μπορεί να αναγνωρίσει άμεσα την σύσταση και τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν».

Με τις συνεργασίες να πληθαίνουν με τον καιρό, ορισμένοι από τους μέχρι στιγμής παραγωγούς του «Συμπόσιον» είναι: Τσιανάβας (Καρδίτσα), Αφοι Χάσικου (Ρέθυμνο), Μαλακάσης (Λευκάδα), Μουλκιώτης (Μάνδρα Αττικής), Ανδρομιδάς (Μάνη), Βελώνης τυριά (Νάξος), Αρβανίτης τυριά (Θεσσαλονίκη), Πλυμάκης τυριά (Ασή Γωνιά, Κρήτη).

Η ολόφρεσκη σειρά «Συμπόσιον», προς το παρόν διατίθεται σε επιλεγμένα καταστήματα ΑΒ (σύντομα και σε άλλα), ενώ στη Θεσσαλονίκη θα τα βρείτε και σε μπακάλικα deli.

Ορίζοντες Λάκκωμα, Χαλκιδική, 2399020424

ΝΓ