Follow us

Τσικνοπέμπτη με delivery: Οδηγός Επιβίωσης!

Τσικνοπέμπτη εν μέσω καραντίνας, χωρίς να ανάψουμε κάρβουνα, φούρνους ή γκάζια, γίνεται; Γίνεται! Βρήκαμε τα καλύτερα μαγαζιά της Αθήνας και σημειώσαμε τις κορυφαίες προτάσεις τους για μια μερακλίδικη Τσικνοπέμπτη στο σπίτι

Τσικνοπέμπτη με delivery: Οδηγός Επιβίωσης!

Από τη Μαριαλένα Χατζηνικολάου

Φυσικά και όλοι θα θέλαμε να ήμασταν έξω, στα αγαπημένα μας μαγαζιά, τσικνίζοντας και περνώντας ξέγνοιαστα με τα αγαπημένα μας πρόσωπα όπως είχαμε συνηθίσει σε μια άλλη, πιο παλιά covid free εποχή. Πηγαίνοντας κόντρα στους καιρούς όμως και θέλοντας να περάσουμε καλά και στη θαλπωρή και άνεση του σπιτιού μας, χωρίς καν να ανάψουμε τη φωτιά, βρήκαμε αγαπημένα και γνωστά σε όλους μας μαγαζιά, που δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό εν μέσω κρίσης με μοναδικό γνώμονα τη δική μας απόλαυση. Τσικνοπέμπτη χωρίς παϊδάκια, κοντοσούβλι, κοκορέτσι και τα υπόλοιπα γνωστά του συναφιού δε νοείται, οπότε σας συγκεντρώσαμε τα καλύτερα και πιο μερακλίδικα μαγαζιά, που σας τα φέρνουν όλα λαχταριστά στην πόρτα του σπιτιού σας. Μην ξεχάσετε φυσικά να προνοήσετε και να δώσετε την παραγγελία σας 1-2 μέρες νωρίτερα για να μπορέσετε να εξυπηρετηθείτε καλύτερα και χωρίς κάποιο απρόοπτο. Ξεκινάμε λοιπόν…

«Γίδι» για αυθεντική γεύση χασαποταβέρνας

Τσικνοπέμπτη με delivery: Οδηγός Επιβίωσης!

Το γνωστό σε όλους «Γίδι» στη Μεταμόρφωση φροντίζει για εμάς και μας ταΐζει καταλλήλως λόγω ημέρας. Αυθεντική, τίμια χασαποταβέρνα με πολλές κοπές κρεάτων, πληθώρα αμαρτωλών επιλογών σε παϊδάκια και, φυσικά, μερακλίδικες επιλογές όπως το αντικριστό, κατόπιν παραγγελίας. Σπαλομπριζόλες, φιλέτο μοσχαριού, Τ Βοne και χοιρινό Iberico είναι μόνο λίγες από τις επιλογές που έχετε στη διάθεση σας, ενώ στο μενού τους θα βρείτε και τα take away Combos, με διαφορετικές επιλογές το καθένα για όλα τα γούστα, καθώς και συγκεκριμένες τιμές ανάλογα με τα άτομα που είστε. Δείτε το μενού.

Γίδι, Λεωφόρος Τατοΐου 17 Μεταμόρφωση, 210-2828848

«Fine Mess» για καπνιστό χωρίς κάπνα

Το πρώτο αυθεντικό Smokehouse της Αθήνας μας φέρνει μοσχομυριστά καπνιστά κρέατα στην πόρτα μας, που, μέρα που είναι, έχουν την τιμητική τους. Για τους fans του είδους, το «Fine Mess» της Σκουφά είναι μονόδρομος, με επιλογές όπως Black Angus Burger καπνισμένα στο ξύλο, ρουστίκ spare ribs, ταλιάτες και καπνιστό Brisket μαζί με τα συνοδευτικά τους. Πληθώρα επιλογών και σε σαλάτες και ταιριαστά πρώτα πιάτα για να σας συνοδέψουν κατάλληλα. Δείτε το μενού.

Fine Mess, Σκουφά 73 Κολωνάκι, 211-1155725

Σούβλες κυριλέ από το «Spitjack»

Την αιώνια αγάπη του στα κρέατα μας έχει δείξει και το «Spitjack Rotisserie» του Κέντρου (με το όνομα του να προδίδει την προτίμηση του για τις σούβλες), το οποίο, βαθιά μυημένο στο τελετουργικό ψήσιμο του κρέατος, μας κακομαθαίνει και μας φέρνει στο σπίτι κοτόπουλο σούβλας, μοσχαρίσια μάγουλα, μοσχαρίσιες πικάνιες και τραγανές πορκέτες. Δροσερές σαλάτες και ανάλαφρα dressing πλαισιώνουν αρμονικά το μενού για ένα γουστόζικο και ιδιαίτερο γεύμα για δυνατούς, ταγμένους κρεατοφάγους με bbq αδυναμίες. Δείτε το μενού.

Spit Jack Rotisserie, Σκούφου 10 Αθήνα, 210-3316003

Γουρουνοπούλα απ’ του «Μαγγίνα»

Περνώντας στα πιο ρουστίκ και παραδοσιακά μαγαζιάς της Αθήνας, ο Μαγγίνας μας σερβίρει στο πιάτο όλο τον ορισμό της καθαρόαιμης Τσικνοπέμπτης, με γουρουνοπούλα σούβλας, κοκορέτσι, αρνί σουβλιστό και, φυσικά, αρνίσια παϊδάκια. Με πολλά χρόνια στο χώρο της εστίασης και με μεγάλη πείρα στο κρέας άξια εμπιστοσύνης, η οικογένεια Μαγγίνα μας ταΐζει παραδοσιακά, λιτά και πεντανόστιμα με τα "κοψίδια" να έχουν τον πρώτο λόγο. Δείτε το μενού.

Μαγγίνας, Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως Μελίσσια, 210-8046143

Μοντέρνα οπτική στη «Φάρμα Μπράλου»

Η μοντέρνα Φάρμα Μπράλου μας εκπλήσσει ευχάριστα κάθε φορά με διαφορετικά πιάτα ημέρας, όλα χορταστικά και φρέσκα από το δικό τους κρεοπωλείο, που έχει γίνει πολύ γνωστό στα κεντρικά και βόρεια προάστια. Το κατάστημα του Κολωνακίου προσφέρει take away ή delivery υπηρεσίες φτάνοντας μέχρι και τα νότια προάστια (το δοκιμάσαμε στη Νέα Σμύρνη και μας ήρθαν όλα αχνιστά). Στην επιλογή σας έχετε εξαιρετικές κοπές κρεάτων, κλασσικά καλαμάκια κοτόπουλο και χοιρινό, burgers και εννοείται δεν θα έλειπαν οι μερίδες από το μενού – μπριζολάκια χοιρινά, μοσχαρίσιο φιλέτο, ψαρονέφρι κ.α. Δείτε το μενού.

Φάρμα Μπράλου, Μηλιώνη 9 Κολωνάκι, 213-0455929

Κοψίδια με ιστορία από τα «Βλάχικα»

Αφήσαμε για το τέλος την καθαρόαιμη κρεατολαγνική επιλογή, που αποτελούν σταθερά τα «Βλάχικα» της Βάρης. Ναυαρχίδα των κρεατικών αμαρτιών εντός Αθηνών, ψήνουν και σουβλίζουν από νωρίς το πρωί κοψίδια όλων των ειδών, με λιτό αλλά πολλά υποσχόμενο μενού. Από κοκορέτσι και εξοχικό μέχρι παϊδάκια, προβατίνα, γουρουνοπούλα και αρνί σούβλας, ο μπαχτσές έχει κάτι για όλες τις επιλογές, το μόνο μείον του είναι ότι δεν κάνει διανομή κατ’ οίκον οπότε θα πρέπει να τα παραλάβετε από το κατάστημα κάνοντας έγκαιρα την παραγγελία σας. Δείτε το μενού.

Τα Βλάχικα, Λεωφ. Ευελπίδων και Πρεβέζης, Βάρη, 210-8956141 (Μόνο παραλαβή από το κατάστημα)