ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Wine with Eleni - όχι ένα ακόμα wine bar

Η Ελένη Κεφαλοπούλου σερβίρει προσωπικά τ’ αγαπημένα της κρασιά στο πέτρινο παρκάκι-ζωγραφιά και συγχρόνως διηγείται την ιστορία τους, σ΄ ένα wine bar – κάβα που δεν μοιάζει με τα άλλα.

Wine with Eleni - όχι ένα ακόμα wine bar

Γνωστή για την αγάπη της στο κρασί και για την πραγματικά αξιόλογη έρευνά της στην Αγιορείτικη οινοποιία, που κατέληξε στο βιβλίο «Άθως και Οίνος», η Ελένη Κεφαλοπούλου πραγματοποίησε πριν λίγους μήνες ένα όνειρό της, με τη δημιουργία μιας «γωνιάς κρασιού» με προσωπική σφραγίδα. Στο Wine with Eleni αισθάνεσαι περισσότερο σαν φίλος που ήρθε για ένα κρασί παρά σαν πελάτης, και αυτό είναι το μεγάλο ατού του μαγαζιού. Στα συν, η δυνατότητα να πάρεις μαζί σου τις φιάλες που θέλεις, σε τιμή κάβας. Στο επίκεντρο, η γλυκύτατη Ελένη και η ανεπιτήδευτη ζεστασιά με την οποία σε υποδέχεται, σε σερβίρει και σου παρουσιάζει το κρασί που διάλεξες. One woman show με επιτυχία!

Ο χώρος μικρός μα γοητευτικός, ουσιαστικά ένα χαριτωμένο ημικύκλιο παρκάκι με πράσινο, με λιτά τραπεζάκια αλλά και την απόλαυση να καθίσεις στο πέτρινο πεζούλι του, πλάι στα παρτέρια, υπό τους ήχους τζαζ μουσικής. Στην ίδια φιλοσοφία η λίστα των κρασιών της: όχι μεγάλη αλλά ιδιαίτερη, με συχνή ανανέωση και με έμφαση σε λιγότερο γνωστά, οργανικά κρασιά μικρών παραγωγών, που η ίδια έχει επιλέξει με προσοχή και με λόγο για το καθένα. Ιδιαίτερη μνεία σε μερικά κρασιά από τον Άθω, που δύσκολα θα τα βρεις αλλού. Τα αγαπάει σαν παιδιά της κι έχει πολλά να πει για το καθένα. Μεταξύ τους, δεν λείπουν και κάποια «δύσκολα», που οι πιο προχωρημένοι θα εκτιμήσουν. Ο εσωτερικός χώρος λιλιπούτειος, αλλά καλά οργανωμένος για την εξυπηρέτηση του κοινού της.

«Επεδίωξα να κάνω αυτό που μου έλειπε ως καταναλώτρια: πιο ιδιαίτερα κρασιά, οινοποιεία που δεν είναι γνωστά κυρίως νέων ανθρώπων, πιο προσιτές τιμές… Δίνω μια έμφαση στα κρασιά του Αγίου Όρους λόγω και της ενασχόλησής μου τόσα χρόνια με το αμπέλι του και τις επαφές που απέκτησα. Παράλληλα, θέλω να επικοινωνώ εγώ η ίδια το κρασί που σερβίρω, μιλώντας για το Κτήμα, για το αμπέλι, για τον οινοποιό, για τα ουσιαστικά χαρακτηριστικά, χωρίς όμως να “φουσκώνω” τον άλλον με λεπτομέρειες που κουράζουν» εξηγεί αεικίνητη, κουβεντιάζοντας με όλες τις παρέες που γεμίζουν τα τραπέζια όσο προχωράει η ώρα.

Wine with Eleni - όχι ένα ακόμα wine bar
Αεικίνητη και παθιασμένη, η Ελένη Κεφαλοπούλου σερβίρει κρασί και μεράκι

Στη δική μας κουβέντα δοκιμάζουμε μαζί και σχολιάζουμε κρασιά που αντιπροσωπεύουν τις επιλογές της: από το Σερφιώτικο της Συριανής Ουσύρα περνάμε σε μια Μαλβάζια του Διαμαντή από τη Χαλκιδική, για να συνεχίσουμε με το Ασύρτικο του Μουσαίου από την Πιερία και ένα σπάνιο ερυθρό από το Άγιο Όρος, το «Μετόχι Δοντά» της Σιμωνόπετρας από Λημνιώνα και Merlot - μια έκπληξη. Για συνοδεία, η Ελένη προσφέρει ένα προσεγμένο πλατό ελληνικών τυριών και αλλαντικών, με νόστιμες επιλογές μικρών παραγωγών και αρτοποιήματα από τον διάσημο γειτονικό φούρνο του Τάκη.

Στο Wine with Eleni σίγουρα θέλεις να ξαναπάς. Το πάρκο, η χαλαρωτική ησυχία με τις χαμηλόφωνες παρέες, ο διακριτικός φωτισμός, το πολύ ταιριαστό τζαζ μουσικό υπόστρωμα δημιουργούν μια σπάνια για αστικό στέκι ατμόσφαιρα, που ζεσταίνει με την παρουσία της η χαρισματική οικοδέσποινα. Αποχαιρετώντας, μια βόλτα στην παρακείμενη Διονυσίου Αεροπαγίτου κάτω από τη φωτισμένη Ακρόπολη είναι η καλύτερη επωδός μιας αθηναϊκής οινικής βραδιάς…

Wine with Eleni, Μισαραλιώτου 20 Κουκάκι, 6934125839 (ανοιχτό καθημερινά από τις 18:30)

Επίσης...

«Plant’d», τα νέα φυτικά επιδόρπια από τη «ΔΩΔΩΝΗ»

Σε καλόγουστη ατομική συσκευασία, με βάση τη βρώμη και φυτικές πρωτεΐνες μπιζελιού, τα τρία νέα φυτικά επιδόρπια της γνωστής εταιρείας γαλακτοκομικών είναι ιδανικά και για vegans.

Kαπνιστά ψάρια που έχουν μεγαλώσει στα νερά του Ταϋγέτου!

Καπνιστός σολομός ελληνικής εκτροφής, τα πολύτιμα αβγά του και άλλες ψαρολιχουδιές που αναβαθμίζουν το τραπέζι μας…

Περισσότερα από

Market

Πιπεράκια Φλωρίνης γεμιστά με ρύζι, ένα top deli…

Αν ψάχνετε γνήσιες λιχουδιές για το σαρακοστιανό τραπέζι, οι πιπεριές Φλωρίνης έχουν και το όνομα, και τη χάρη…

Drakoulis Dry&Raw, το κρεοπωλείο-deli-restaurant ήρθε Ψυχικό

Tα νέα είναι ευχάριστα, τόσο για όσους αναζητούν ένα καλό κρέας για το σπίτι, όσο και για μια φουλ κρεατοφαγική βραδινή διασκέδαση, χώρια το lunch break των παρακείμενων εταιρειών…

Η 8η ΕΞΠΟΤΡΟΦ στο MEC Παιανίας

Από 18 έως 21 Φεβρουαρίου η μεγάλη Έκθεση Τροφίμων και Ποτών επιστρέφει με πολλές εκδηλώσεις…

4ήμερο HORECA στο Metropolitan Expo

Από 11 έως και 14 Φεβρουαρίου, η HORECA (ξενοδοχεία-εστίαση-bars) στο Metropolitan Expo…

Το Carnicero κατέβηκε Κολωνάκι!

Μια πανδαισία κρεατικών, τυριών, αλλαντικών, “του πουλιού το γάλα” που λέμε, σε υποδέχεται στο υπέρκομψο νέο Carnicero που άνοιξε σε γιορτινό mood…

Deli-ιδέες που φέρνουν τη γιορτή στο τραπέζι

Είναι αυτές οι γεύσεις που μπορούν να κάνουν το πιο απλό κάλεσμα απολαυστικό, χωρίς κόπο. Μπορεί να είναι ένα ακριβό deli, μπορεί όμως να είναι και μια ιδιαίτερη μαρμελάδα ή ένα εξαιρετικό τυρί.

Tiny Athens: το new entry στην υγιεινή πλευρά του Κολωνακίου

Μικροσκοπικό, κουκλίστικο και πολύ προσεγμένο μας συστήθηκε το νέο στέκι στην πολύβουη Ασκληπιού.

«Gifts of the Forest», τα γιορτινά δώρα της Nespresso

Με έμπνευση το δάσος και φιλοσοφία την προστασία του περιβάλλοντος, η Nespresso λανσάρει μια γιορτινή limited edition καφέδων και μαζί μια σειρά αξεσουάρ, που εμπνέουν για πρακτικά, καλοδεχούμενα δώρα…