Follow us

Η γαστρονομική παράδοση της Καλαβρίας στην Αθήνα

To Eλληνο Ιταλικό Επιμελητήριο της Αθήνας προβάλλει τις γεύσεις μιας περιοχής που συνδέεται ιστορικά με την Ελλάδα, μέσα από το πρόγραμμα Agora Calabria, που απευθύνεται σε εμπόρους και καταναλωτές.

Η γαστρονομική παράδοση της Καλαβρίας στην Αθήνα

Πάνω από 10 είδη αλλαντικών κοπής (prosciutto, salsiccia, capicollo, guanciale κ. ά.), εξαιρετικά πρόβεια τυριά, caciocavallo, pecorino al Vino, ricotta affumicata, την πικάντικη τοπική σπεσιαλιτέ Nduja, ιδιαίτερες σάλτσες και deli σε βαζάκια, κρασιά και άλλα δείγματα της τοπικής γαστρονομίας περιλαμβάνει η κίνηση γνωριμίας με την Καλαβρία, μια από τις λιγότερο προβεβλημένες περιοχές της Ιταλίας, στο νοτιότερο άκρο της ιταλικής «μπότας». Η Καλαβρία, ως γνωστόν, ήταν μέρος της Μεγάλης Ελλάδας και διατηρεί ακόμα ελληνόφωνα χωριά, με απογόνους των αρχαίων αποίκων που μιλούν τα «γκρεκάνικα».

Το πρόγραμμα Agora Clabria θα συνεχιστεί όλο το καλοκαίρι, με σκοπό την προώθηση των τοπικών προϊόντων της Καλαβρίας και τη δημιουργία ενός δικτύου συνεργασίας με ελληνικές επιχειρήσεις στον χώρο τον τροφίμων. Σε αυτό το πλαίσιο, για τον επόμενο μήνα θα βρίσκουμε τα προϊόντα και τη σχετική πληροφόρηση στα κρεοπωλεία-deli Carnicero (Νέο Ψυχικό και Κηφισιά, τηλ. 210 6770050), ενώ πληροφορίες για τις επερχόμενες δράσεις αναζητούμε στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης.