Follow us

Το «Materia Prima» μας υποδέχεται στο Παγκράτι

Τραπεζάκια έξω, κάτω από τα δέντρα της πλατείας Μεσολογγίου, άπλωσε το wine bistrot του Μιχάλη Παπατσίμπα, με bonus ένα deli στην ενδιαφέρουσα κάβα του.

Το «Materia Prima» μας υποδέχεται στο Παγκράτι

Ιδανική θέση στη συμπαθέστατη «οικογενειακή» πλατεία Μεσολογγίου του Παγκρατίου, μοιρασμένο σε δυο χώρους και με τραπεζάκια στον ήσυχο πεζόδρομο, βρήκε το αδελφάκι της κουκακιώτικης «Materia Prima», που έρχεται στην νέα του γειτονιά ενδυναμωμένο με ένα μικρό deli με διαλεγμένα προϊόντα, είτε για επί τόπου κατανάλωση, είτε για αγορά. Σ’ έναν minimal χώρο, φιλοξενεί ιταλικά ζυμαρικά, μαρμελάδες, διάφορα gourmet βαζάκια και σνακ, ενώ στο ψυγείο του θα βρούμε ξένα κι ελληνικά τυριά, αλλαντικά και άλλες λιχουδιές, από τις οποίες θα επιλέξουμε για να συνοδέψουν το κρασί μας, ή θα πάρουμε για το σπίτι.

Όσο για την κάβα, μέχρι στιγμής αριθμεί πάνω από 250 ετικέτες, ταξινομημένες ανάλογα όχι με την προέλευση ή την ποικιλία των κρασιών, αλλά τα χαρακτηριστικά τους. Εκεί, με χαλίκι να τρίζει κάτω από τα πόδια μας, επιλέγουμε το κρασί που θα πιούμε στο ποτήρι, ή τη φιάλη που θ’ αγοράσουμε για το σπίτι σε τιμή take away.

Το «Materia Prima» μας υποδέχεται στο Παγκράτι

Λίγα μέτρα πιο πέρα, το μπαρ έχει τον δικό του χώρο, στο υπόγειο του οποίου ένα μοναστηριακό τραπέζι περιμένει να φιλοξενήσει τις ενδιαφέρουσες γευσιγνωσίες που οργανώνει η ομάδα του «Materia Prima». Για λόγους υγιεινής και ασφάλειας, η wine list του bar εμφανίζεται στο κινητό μας με ένα σκανάρισμα, πράγμα που διευκολύνει πολύ το wine tasting, δίνοντας ενδιαφέρουσες θεματικές προτάσεις για 3-5 ποτήρια (75ml ή 150ml), με εύγλωττους τίτλους όπως «classic never goes out of style», «let’s discover Greece», «why we love natural» και πάει λέγοντας…

Η γεύση, πάλι, καλύπτεται με καλοφτιαγμένα σνακς, επιλογές από το ψυγείο για πλατό και ένα μικρό, αλλά πλήρες και προσεγμένο μενού. Πανταχού παρών και πρόθυμος να εξηγήσει και να προτείνει ο Μιχάλης Παπατσίμπας, είναι η ίδια η προσωπικότητα του μαγαζιού, που ξεκινάει με πολύ καλές προοπτικές.

Materia Prima , πλατεία Μεσολογγίου, Παγκράτι, τηλ . 210 7255171
Ωρες λειτουργίας 10.00 π.μ.-12.30 π.μ.