Follow us

Η Qualita Unica αποκαλύπτει τις νέες τάσεις του καφέ

Μέσα από ένα τετραήμερο παρουσιάσεων και σεμιναρίων στις 7 – 10 Φεβρουαρίου, το εξειδικευμένο brand θα εξερευνήσει το σημείο όπου η τέχνη του καφέ συναντά το επιστημονικό υπόβαθρο της παραγωγής του, προσφέροντας παράλληλα υψηλής ποιότητας blends από ποικιλίες Arabica.

Η Qualita Unica αποκαλύπτει τις νέες τάσεις του καφέ

Ξεχωριστή μονάδα παραγωγής εξαιρετικής ποιότητας espresso, η Qualita Unica διοργανώνει για δεύτερη χρονιά την εξειδικευμένη τετραήμερη έκθεσή της, που από τις 7 έως τις 10 Φεβρουαρίου θα μετατρέψει τον εκθεσιακό χώρο του Ζαππείου Μεγάρου σε ένα ταξίδι στον κόσμο του καφέ.

Εταιρεία που έχει ξεχωρίσει στον χώρο του καφέ, χάρη στις tailored προτάσεις χαρμανιών που σχεδιάζει αποκλειστικά για τους πελάτες της, η Qualita Unica δεν θα μπορούσε να μην αφιερώσει σημαντικό κομμάτι της έκθεσης στις μαγικές δυνατότητες που αποκαλύπτει ο κόσμος του καφέ. Εξαιρετικά blends από την ποικιλία Arabica θα έχουν την τιμητική τους, νέες τεχνικές στην παραγωγή και το καβούρδισμα θα παρουσιαστούν από ειδικούς της εταιρείας, ενώ κατά τη διάρκεια της έκθεσης, κορυφαίοι επιστήμονες θα αποκαλύψουν τις έρευνες τους για το brewing και roasting, και θα μιλήσουν για τις διαδικασίες που επηρεάζουν τα αρώματα και την γεύση του καφέ, φροντίζοντας κάθε μέρα να είναι γεμάτη με πληροφορίες και νέες γεύσεις.

Η Qualita Unica αποκαλύπτει τις νέες τάσεις του καφέ

Παράλληλα, ειδική έμφαση θα δοθεί στην ανάδειξη των τάσεων αιχμής στο τερέν του specialty coffee, ενώ στα highlight του τετραημέρου περιλαμβάνεται και η παρθενική παρουσίαση της espresso μηχανής Victoria Arduino Eagle One.

Όσο για τα εξειδικευμένα σεμινάρια, μερικά από τα θέματα που θα συζητηθούν είναι η φρύξη του καφέ, η βελτιστοποίηση των παραμέτρων της μηχανής espresso μέσω της ανάλυσης των οσμηρών μορίων του καφέ και της γεύσης, οι θρεπτικές ιδιότητες του γάλακτος και του αφρού, το αρωματικό προφίλ του καφέ, η παρακολούθηση της κινητικής απελευθέρωσης του διοξειδίου του άνθρακα από φρυγανισμένους κυάμους καφέ και η διεργασία κρυστάλλωσης του νερού κατά την πορεία φρύξης του καφέ. Οι ομιλίες ξεκινάνε κάθε μέρα από τις 12 το πρωί και κρατάνε περίπου μέχρι τις 6 το απόγευμα.