Χρειάζεσαι όλες σου τις αισθήσειςγια να απολαύσεις το τέλειο πιάτο

Κανελόνια με σπανάκι, κοτόπουλο και πέστο για το πιο νόστιμο μεσημεριανό γεύμα

Μια από τις πιο λαχταριστές συνταγές ζυμαρικών

ΓΡΑΦΕΙ: Tasty-Guide Team
«Η μπεσαμέλ είναι η μητέρα όλων των σαλτσών της γαλλικής κουζίνας! Όπου κι αν την προσθέσουμε, δίνει απίστευτη γεύση και υφή στα υλικά μας.» λέει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Εμείς σου παρουσιάζουμε μια συνταγή της για κανελόνια με σπανάκι, κοτόπουλο και πέστο!

Βίδες από παντζάρια με φρέσκο κρεμμυδάκι, κάππαρη και φέτα

Κανελόνια με σπανάκι, κοτόπουλο και πέστο  | Υλικά:

Μερίδες: 4-5, Χρόνος προετοιμασίας: 25’, Χρόνος ψησίματος:  35’
  • 20 κανελόνια
  • 3 φιλέτα στήθος κοτόπουλο ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 καρότα
  • 2 κλωνάρια σέλερι
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1 φλ. έτοιμη σάλτσα πέστο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

Για τη μπεσαμέλ με πέστο:

  • 100 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. αλεύρι
  • 1 λίτρο γάλα
  • 2 αβγά
  • αλάτι
  • λευκό πιπέρι
  • 2 φλ. πέστο

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε τα λαχανικά και αφήνουμε να ψηθούν για 2'-3', σβήνουμε με το κρασί και σιγοβράζουμε για 10', να πιει όλα τα υγρά του. Αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να κρυώσει.
  2. Προσθέτουμε το πέστο και 1/2 φλ. κρέμα μπεσαμέλ. Ανακατεύουμε και γεμίζουμε τα κανελόνια. 2. Σε τηγάνι με 2 κ.σ. ελαιόλαδο σοτάρουμε το σπανάκι με το σκόρδο για 2', να μαραθεί ελαφρά. Αλατοπιπερώνουμε. Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ. Ρίχνουμε μια κουταλιά μπεσαμέλ στο σπανάκι, ανακατεύουμε και το κάνουμε στρώση σε πυρίμαχο, οβάλ σκεύος.
  3. Στρώνουμε τα κανελόνια σε σειρά. Ανακατεύουμε την μπεσαμέλ με το πέστο. Απλώνουμε τη σάλτσα πέστο και καλύπτουμε με λαδωμένο αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε για 25' στους 180?C, ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10' περίπου, να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια.
  4. ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ: Σε κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το αλεύρι και με σύρμα ανακατεύουμε για λίγα λεπτά να ψηθεί το αλεύρι. Αφαιρούμε το κρεμμύδι από το γάλα και αποσύρουμε την κατσαρόλα με το ρου (αλεύρι - βούτυρο) από τη φωτιά. Ρίχνουμε μέσα λίγο ζεστό γάλα και με σύρμα ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί το αλεύρι. Προσθέτουμε και το υπόλοιπο γάλα.
  5. Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και αφήνουμε την κρέμα να δέσει και να πήξει, ανακατεύοντας τακτικά με το σύρμα. Αλατοπιπερώνουμε και τρίβουμε λίγο μοσχοκάρυδο. Η προσθήκη αβγών και τυριού σε αυτή τη σάλτσα μάς δίνει τη σάλτσα μορνέ. Η μπεσαμέλ διατηρείται στο ψυγείο για 2-3 μέρες, αρκεί να είναι πολύ καλά σκεπασμένη.
*Από το 23ο τεύχος της μαγειρικής σειράς της Αργυρώς με τίτλο "Η κυρία μπεσαμέλ"

Πηγή: Missbloom.gr

Χορηγοί

#TBT, THROW BACK TASTY