Follow us

Η Central Wine Fair επιστρέφει καλύτερη από ποτέ

35 οινοπαραγωγοί και πάρα πολλές ετικέτες μας περιμένουν να επισκεφτούμε την έκθεση. Διαβάστε και βάλτε στο πρόγραμμα την επίσκεψη σας στο Central Wine Fair!

Η Central Wine Fair επιστρέφει καλύτερη από ποτέ

Επιτέλους μετά από ένα χρόνο θα μπορέσουμε πάλι να βρεθούμε στην έκθεση που συγκεντρώνει τα κρασιά των παραγωγών της Αττικής, της Κεντρικής Ελλάδας και της Θεσσαλίας. Μετά από τις πρωτόγνωρες συνθήκες της πανδημίας είναι αισιόδοξο και χαρμόσυνο να μπορούμε πάλι να έρθουμε κοντά στους παραγωγούς και να δοκιμάσουμε τα κρασιά τους. Σημειώστε όλοι λοιπόν ότι το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου το Intercontinental θα γεμίσει με κρασιά και αποστάγματα από 35 Οινοπαραγωγούς.

Για πρώτη φορά θα ανακαλύψουμε τις νέες εσοδείες οι οποίες θα συνυπάρχουν με παλαιότερες και όχι μόνο. Ανάμεσα στα κρασιά της έκθεσης υπάρχουν πολλές σπάνιες οινοποιήσεις, αρκετές νέες προτάσεις και ετικέτες εμβληματικές που πάντα αξίζει να τις βάζουμε στο ποτήρι μας και να τις ανακαλύπτουμε από την αρχή. Οι οινοπαραγωγοί θα σας κατευθύνουν και θα σας βοηθήσουν να πάρετε την καλύτερη γεύση.

Αυτό που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι οι αμπελουργικές περιοχές της Στερεάς και Κεντρικής Ελλάδας σφύζουν από ενδιαφέρουσες γηγενείς ποικιλίες από το γνωστό Σαββατιανό, την δημοφιλή Μαλαγουζιά μέχρι τα ιδιαίτερα Λημνιώνα, Μούχταρο, Μαυροκουντούρα και Βραδυανό.

Η Central Wine Fair επιστρέφει καλύτερη από ποτέ

Κάντε σωστά το πρόγραμμα για να τα δοκιμάσετε όλα. Ξεκινήστε με τα λευκά και συνεχίστε με τα ροζέ και τα ερυθρά.

Η εμπειρία που προσφέρει η έκθεση είναι μεγάλη και οι διοργανωτές έχουν φροντίσει και με το παραπάνω την διασφάλιση της υγείας των επισκεπτών. Η είσοδος επιτρέπεται μόνο στους επαγγελματίες και τους οινόφιλους που διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης.

Η έκθεση θα λειτουργήσει με σπασμένο ωράριο. Θα ξεκινήσει στις 11π.μ. και θα μείνει ανοιχτή μέχρι τις 3μ.μ και μετά θα ανοίξει πάλι τις πόρτες της στις 4μ.μ. μέχρι τις 8μ.μ.. Η είσοδος είναι στο 10 ευρώ και περιλαμβάνει το αναμνηστικό ποτήρι της έκθεσης και μια τσάντα με ατομικό χάρτινο πτυελοδοχείο, μπουκάλι νερό, τετράδιο σημειώσεων, μολύβι, χειρουργική μάσκα και αντισηπτικό μαντηλάκι.

Η είσοδος στην εκδήλωση θα γίνεται μόνο με προαγορά εισιτηρίου μέσω Viva

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο centralwinefair@gmail.com. Ακολουθήστε μας στα Social media Facebook & @central_wine_fair

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.