ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Τέχνη Αλυπίας Ερυθρό

Τέχνη Αλυπίας Ερυθρό

Το κτήμα Τέχνη Οίνου μας έχει συνηθίσει σε εξαιρετικά κρασιά. Αυτή τη φορά μια από τις ετικέτες ναυαρχίδα το Τέχνη Αλυπίας Ερυθρό κατάφερε να κερδίσει και τους πιο απαιτητικούς και εκπαιδευμένους ουρανίσκους στο παγκόσμιο διαγωνισμό Decanter και να αποσπάσει το Πλατινένιο μεταλλείο με βαθμολογία 97/100.

Το βαθύ κόκκινο κρασί αποτελείται από το δυναμικό Cabernet Sauvignon και το μαλακό Αγιωργίτικο. Οι δυο ποικιλίες, οι οποίες συλλέγονται από το Μικροχώρι και την Καλή Βρύση με ιδιαίτερη προσοχή, συνδυάζονται με μοναδικό τρόπο, δημιουργώντας ένα κρασί για όλες τις εποχές του χρόνου. Η μύτη είναι γοητευτική με αρώματα κυρίως κερασιών και δαμάσκηνων, ενώ ακολουθούν οι νότες των γλυκών μπαχαρικών, η βανίλια και το κακάο. Το στόμα είναι γεμάτο, στρογγυλό, πυκνό με μαλακές τανίνες και μεγάλη επίγευση, στην οποία κυριαρχεί το φρούτο.

Ειδικά για τους καλοκαιρινούς μήνες αξίζει να το δοκιμάσετε με μελιτζάνες τηγανητές ή στο φούρνο τύπου παπουτσάκι, με μακαρονάδα μπολονέζ και με πιο απλά πιάτα όπως είναι ένα σπιτικό χειροποίητο burger ή μια πίτσα με αλλαντικά και έντονα τυριά.

Επίσης...

Περισσότερα από

Κρασί