ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

«Λημνιώνα Κόκκινο», Κτήμα Ζαφειράκη: Υπέροχο κρασί από ανερχόμενη ποικιλία

«Λημνιώνα Κόκκινο», Κτήμα Ζαφειράκη: Υπέροχο κρασί από ανερχόμενη ποικιλία

Το Κτήμα Ζαφειράκη αγαπάει πολύ την ποικιλία Λημνιώνα. Ήταν το πρώτο οινοποιείο που πίστεψε σε αυτό το σταφύλι και επένδυσε στην αναβίωση και την ανάδειξη του κι έκτοτε την καλλιεργεί με μεγάλη επιτυχία στην περιοχή του Τυρνάβου, παράγοντας υπέροχα κομψά και πολύπλευρα ερυθρά κρασιά.

Αυτή εδώ η κλασική ετικέτα του Χρήστου Ζαφειράκη, έβαλε την ποικιλία στον οινικό χάρτη της χώρας. Εμφανίζει ανοιχτό κόκκινο χρώμα και σύνθετο άρωμα. Καθώς το μυρίζουμε, μας έρχονται στο μυαλό σκούρα φρούτα όπως μαύρο κεράσι, βύσσινο και βατόμουρο. Παράλληλα, συνυπάρχουν νότες από βότανα αλλά και λουλούδια. Στο στόμα είναι γεμάτο με ζωηρή οξύτητα, φίνες βελούδινες τανίνες και μακρά επίγευση, που αφήνει μια απαλή μπαχαρένια αίσθηση.

Απολαύστε το τώρα, αλλά και για τα επόμενα 5-7 χρόνια από τον τρύγο, στους 17⁰C. Είναι ένα κρασί που ξεδιπλώνει όλα τα θέλγητρά του όταν συνδυάζεται με πιάτα όπως μοσχάρι ή χοιρινό με δαμάσκηνα και μανιτάρια, κοκκινιστά κρέατα και παλαιωμένα κίτρινα τυριά.

Επίσης...

Περισσότερα από

Κρασί