ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

«Geometria» Αγιωργίτικο, Οινοποιείο Λαφαζάνης: Γεωμετρική αρμονία και φρεσκάδα

«Geometria» Αγιωργίτικο, Οινοποιείο Λαφαζάνης: Γεωμετρική αρμονία και φρεσκάδα

Στις περισσότερες ετικέτες κόκκινων κρασιών βλέπουμε την ένδειξη «ωρίμαση σε δρύινο βαρέλι» από λίγους έως πολλούς μήνες και πρόκειται για κρασιά σύνθετα και γεμάτα. Υπάρχουν όμως και πάρα πολλά ελκυστικά και ευχάριστα κόκκινα κρασιά που δεν έχουν ωριμάσει σε βαρέλια και στηρίζουν την γοητεία τους στην φρεσκάδα και στην ένταση του φρούτου.

Η «Geometria» από το Κτήμα Λαφαζάνη είναι μια σειρά μονοποικιλιακών κρασιών, με το όνομα τους να προέρχεται από τον συνδυασμό των λέξεων «γη» και «μετρήσεων», που διεξάγονται στο αμπέλι (μετεωρολογικός σταθμός κλπ). Τα αμπέλια είναι ιδιόκτητα και στην ετικέτα αποδίδεται αφαιρετικά η αεροφωτογραφία των αμπελώνων.

Το «Geometria Αγιωργίτικο», δε, είναι ένα κρασί με λαμπερό κόκκινο χρώμα με πορφυρές ανταύγειες. Το άρωμα του χαρακτηρίζεται από φρουτώδη στοιχεία φράουλας και κερασιού, με απαλές μπαχαρένιες νότες. Το σώμα του είναι απαλό, με μαλακές τανίνες και ευχάριστη επίγευση.

Απολαύστε το στους 16-18⁰C με πιάτα με απαλές κόκκινες σάλτσες, πίτσα, λουκάνικο, πλατό αλλαντικών και τυριών. BK

Εξαιρετικός συνδυασμός με: μοσχαράκι κοκκινιστό με μελιτζάνες, πίτσα με λουκάνικα, ελιές και βασιλικό, νοστιμότατο χειμωνιάτικο τουρλού

Επίσης...

Περισσότερα από

Κρασί