
Αν και είναι ευρέως γνωστό για τα εξαιρετικά του ερυθρά, το Κτήμα Χατζημιχάλη παράγει και μοναδικά λευκά κρασιά. Το λευκό «Κάβα Δρυός», για παράδειγμα, προέρχεται από το πάντρεμα τριών ποικιλιών (Ασύρτικο, Μαλαγουζιά και Chardonnay), ενώ ή ωρίμαση του για έξι μήνες σε δρύινα βαρέλια, του προσδίδει πολυπλοκότητα και ένταση.
Το «Κάβα Δρυός Λευκό» είναι ένα νόστιμο και ταυτόχρονα ιδιαίτερο κρασί που το σερβίρουμε δροσερό, γύρω στους 10-12⁰C και μας κερδίζει με το λαμπερό και απαλό χρυσαφένιο του χρώμα. Το άρωμα του είναι σύνθετο και αν ψάξουμε καλά στις γευστικές μας αναμνήσεις, θα αναγνωρίσουμε αρώματα όπως από το μάνγκο, το λίτσι και τη βανίλια. Πίνουμε μια γουλιά και διακρίνουμε τη φινέτσα και την ισορροπημένη γεύση, αλλά και μία αρκετά αισθητή λιπαρή υφή του, με μακρά επίγευση.
Ταιριάζει με λιπαρά ψάρια, θαλασσινά, κοτόπουλο ή ζυμαρικά με κρέμα γάλακτος και με πλούσιες πίτες. BK
Δοκιμάστε το και με τις παρακάτω συνταγές: σολομός με γλάσο από μέλι, σόγια και λάιμ, ριζότο με καλαμαράκια και λεμόνι, πατάτες γκρατέν με παρμεζάνα και δεντρολίβανο, σαλάτα με κοτόπουλο και σάλτσα μάνγκο.