ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

«Ροδίτης 2019», Sant’Or: βιοδυναμικό και value for money

«Ροδίτης 2019», Sant’Or: βιοδυναμικό και value for money

Αν και η ερυθρωπή ποικιλία Ροδίτης είναι αρκετά παρεξηγημένη, μπορεί να δώσει εξαιρετικά κρασιά με εντυπωσιακά αρωματικά και γευστικά χαρακτηριστικά και με πολύ καλή σχέση ποιότητας τιμής. Ένα από αυτά είναι ο Ροδίτης του Οινοποιείου Sant’Or, εσοδείας 2019, που προέρχεται από τον βιοδυναμικό αμπελώνα στο Σανταμέρι στην Πελοπόννησο.

Το Sant’Or είναι το πρώτο πιστοποιημένο βιοδυναμικό οινοποιείο στην Ελλάδα - για να χαρακτηριστεί ένα κρασί βιοδυναμικό, ακολουθούνται συγκεκριμένες πρακτικές καλλιέργειας και τρύγου που βασίζονται στην αρχή ότι ο αμπελώνας είναι ένα ζωντανό σύστημα, ένας κύκλος ζωής.

Το συγκεκριμένο είναι ένα κρασί με χρυσοκίτρινο χρώμα, με ένα συνδυασμό εσπεριδοειδών, φυτικών και ανθικών στοιχείων να ξεπηδούν και να χαρίζουν φρεσκάδα, και κάποιες βαλσαμικές νότες που ολοκληρώνουν την αρωματική παλέτα. Από την πρώτη γουλιά διακρίνουμε το πόσο στρογγυλό και ευχάριστο είναι στο στόμα, με την δροσερή οξύτητα και την νόστιμη επίγευση.

Σερβίρεται στους 10-11⁰C και ταιριάζει υπέροχα με λευκά κρέατα, θαλασσινά και λαχανικά.

Συνδυάστε το με πίτα με χοιρινό, πράσα και κάστανα, στήθος κοτόπουλο ρολό γεμιστό με τυρί και φασκόμηλο, πικάντικη σαλάτα με καλαμαράκια και λαχανικά.

Επίσης...

Περισσότερα από

Κρασί