ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Επιστροφή στο μουσείο Κώστα Λαζαρίδη

Έτοιμος να υποδεχτεί ξανά της οινικές μας εξορμήσεις είναι ο πολυχώρος στο Καπανδρίτι, προσφέροντας μια εμπειρία που συνδυάζει περιήγηση στην πορεία του κρασιού, γευσιγνωσίες, μυστικά συνδυασμών και μύηση στα αποστάγματα και στο βαλσάμικο ξύδι.

Επιστροφή στο μουσείο Κώστα Λαζαρίδη

Στο γενικό opening των μουσείων περιλαμβάνεται και το πρότυπο μουσείο οίνου του Κώστα Λαζαρίδη, μόλις λίγα χιλιόμετρα από την Αθήνα. Είναι μια ευκαιρία για όσους θέλουν να βιώσουν μια ολοκληρωμένη οινική εμπειρία, να επισκεφτούν τον εντυπωσιακό χώρο, που συγκεντρώνει σπάνια αμπελοοινικά εκθέματα χρονολογημένα από τον 17ο αιώνα.

Η ξενάγηση είναι σχεδιασμένη με κάθε λεπτομέρεια. Μέσα σε κάτι λιγότερο μια ώρα κάνεις ένα flash back στην παραγωγή του κρασιού, βλέποντας παλιές στροφιλιές και παραδοσιακά ανοιχτήρια. Η παρουσίαση ενισχύεται με πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό και έτσι ο επισκέπτης έχει ζωντανές εικόνες από την εξέλιξη της καλλιέργειας και της παραγωγής του κρασιού και των αποσταγμάτων.

Φυσικά, η εμπειρία δεν τελειώνει με την ξενάγηση, αλλά συνεχίζεται με το αγαπημένο κομμάτι των δοκιμών. Υπάρχει η δυνατότητα επιλογής διαφορετικών πακέτων γευσιγνωσίας, που περιέχουν γνωριμία με ετικέτες του κτήματος, με σπάνιες χρονιές, ή ακόμα και ξύδια διαφορετικής παλαίωσης και αποστάγματα σταφυλής.

Για κρατήσεις και περισσότερες πληροφορίες επισκεφείτε το www.domaine-lazaridi.gr/mouseio-oinou

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.

Pre Christmas γευσιγνωσίες στην κάβα Alfa sigma

Κρασιά και ζεστά cocktails μας βάζουν στο κλίμα των γιορτών σε απόσταση αναπνοής από το στολισμένο Σύνταγμα. Η ενημερωμένη κάβα του κέντρου, η Alfa sigma διοργανώνει χριστουγεννιάτικες γευσιγνωσίες και μας προσκαλεί να τις απολαύσουμε...