ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης μας ξεναγεί στον ελληνικό αμπελώνα (updated)

Ο επιδραστικός Master of Wine συνεργάζεται με το Σύνδεσμο Ελληνικού Οίνου για μια σειρά από βίντεο που δεν χορταίνουμε να απολαμβάνουμε

Ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης μας ξεναγεί στον ελληνικό αμπελώνα (updated)

Master of Wine και επιδραστική προσωπικότητα στον ελληνικό και διεθνή χώρο του κρασιού, ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης έρχεται στο σαλόνι μας για να ξεδιπλώσει τον συναρπαστικό χάρτη του ελληνικού κρασιού και να μας ξεναγήσει στους αμπελώνες της χώρας μέσα από μια σειρά σύντομων και διασκεδαστικών βίντεο. Δίνοντας βασικές πληροφορίες για τον τόπο, τις ποικιλίες αμπέλου και τα στυλ κρασιών που αυτές παράγουν, κάθε βίντεο λειτουργεί ως ένα απολαυστικό webinar, με χρήσιμες πληροφορίες για το ελληνικό κρασί και τη γεωγραφία του, σε μια πρωτοβουλία του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου, με υπογραφή της σχολής κρασιού W.S.P.C. και την υποστήριξη του Οινοράματος.

Η ιστορία του ελληνικού κρασιού και της εξέλιξής του ήταν το πρώτο, εισαγωγικό βήμα σ’ αυτήν την πολύτιμη e-learning πρωτοβουλία, η συνέχεια όμως ήταν θεαματική. Μεταφέροντας με εύληπτο και κατανοητό τρόπο τις βαθιές του γνώσεις γύρο από το κρασί και τις ιδιαιτερότητές του, ο κος Λαζαράκης μας παρέσυρε σε ένα… καθιστικό οδοιπορικό από τη Μακεδονία και τη Θράκη ως την Πελοπόννησο και την Κρήτη, κι από εκεί πίσω στην Ήπειρο, τη Στερεά και το Ιόνιο, χωρίζοντας την επικράτεια στις οινοπαραγωγικές της ζώνες, για να αποκαλύψει τις μυστικά και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής.

Αρχειοθετήσαμε λοιπόν τα βίντεό του, σε μια λίστα που θα ακολουθεί την πρωτοβουλία και θα ανανεώνεται.

Ι. Τα βασικά

II. Ανατολική Μακεδονία & Θράκη

ΙΙΙ. Κεντρική & Δυτική Μακεδονία

IV. Ήπειρος & Ιόνια Νησιά

V. Θεσσαλία & Στερεά Ελλάδα

VI. Πελοπόννησος

VII. Κρήτη

VIII. Αιγαίο

Επίσης...

Περισσότερα από

Κρασί