Follow us

Ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης μας ξεναγεί στον ελληνικό αμπελώνα (updated)

Ο επιδραστικός Master of Wine συνεργάζεται με το Σύνδεσμο Ελληνικού Οίνου για μια σειρά από βίντεο που δεν χορταίνουμε να απολαμβάνουμε

Ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης μας ξεναγεί στον ελληνικό αμπελώνα (updated)

Master of Wine και επιδραστική προσωπικότητα στον ελληνικό και διεθνή χώρο του κρασιού, ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης έρχεται στο σαλόνι μας για να ξεδιπλώσει τον συναρπαστικό χάρτη του ελληνικού κρασιού και να μας ξεναγήσει στους αμπελώνες της χώρας μέσα από μια σειρά σύντομων και διασκεδαστικών βίντεο. Δίνοντας βασικές πληροφορίες για τον τόπο, τις ποικιλίες αμπέλου και τα στυλ κρασιών που αυτές παράγουν, κάθε βίντεο λειτουργεί ως ένα απολαυστικό webinar, με χρήσιμες πληροφορίες για το ελληνικό κρασί και τη γεωγραφία του, σε μια πρωτοβουλία του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου, με υπογραφή της σχολής κρασιού W.S.P.C. και την υποστήριξη του Οινοράματος.

Η ιστορία του ελληνικού κρασιού και της εξέλιξής του ήταν το πρώτο, εισαγωγικό βήμα σ’ αυτήν την πολύτιμη e-learning πρωτοβουλία, η συνέχεια όμως ήταν θεαματική. Μεταφέροντας με εύληπτο και κατανοητό τρόπο τις βαθιές του γνώσεις γύρο από το κρασί και τις ιδιαιτερότητές του, ο κος Λαζαράκης μας παρέσυρε σε ένα… καθιστικό οδοιπορικό από τη Μακεδονία και τη Θράκη ως την Πελοπόννησο και την Κρήτη, κι από εκεί πίσω στην Ήπειρο, τη Στερεά και το Ιόνιο, χωρίζοντας την επικράτεια στις οινοπαραγωγικές της ζώνες, για να αποκαλύψει τις μυστικά και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής.

Αρχειοθετήσαμε λοιπόν τα βίντεό του, σε μια λίστα που θα ακολουθεί την πρωτοβουλία και θα ανανεώνεται.

Ι. Τα βασικά

II. Ανατολική Μακεδονία & Θράκη

ΙΙΙ. Κεντρική & Δυτική Μακεδονία

IV. Ήπειρος & Ιόνια Νησιά

V. Θεσσαλία & Στερεά Ελλάδα

VI. Πελοπόννησος

VII. Κρήτη

VIII. Αιγαίο

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.