ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Virtual ξενάγηση στον ελληνικό αμπελώνα από τον Σύνδεσμο Ελληνικού Οίνου

Μια σειρά σύντομων και διασκεδαστικών βίντεο με οικοδεσπότη τον Master of Wine Κωνσταντίνο Λαζαράκη, μάς συστήνει τις αμπελοοινικές περιοχές της χώρας, δίνοντας βασικές πληροφορίες για τον τόπο, τις ποικιλίες και τα στιλ κρασιών που παράγει η Ελλάδα, δίνοντας στις #ΜένουμεΣπίτι ασχολίες μας μια πολύτιμη οινογνωστική τροπή.

Virtual ξενάγηση στον ελληνικό αμπελώνα από τον Σύνδεσμο Ελληνικού Οίνου

Master of Wine και επιδραστική προσωπικότητα στον ελληνικό και διεθνή χώρο του κρασιού, ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης έρχεται στο σαλόνι μας για να ξεδιπλώσει τον συναρπαστικό χάρτη του ελληνικού κρασιού και να μας ξεναγήσει στους αμπελώνες της χώρας μέσα από μια σειρά σύντομων και διασκεδαστικών βίντεο. Δίνοντας βασικές πληροφορίες για τον τόπο, τις ποικιλίες αμπέλου και τα στυλ κρασιών που αυτές παράγουν, κάθε βίντεο θα λειτουργεί ως μία ιδιότυπη πλατφόρμα e-learning, με χρήσιμες πληροφορίες για το ελληνικό κρασί και τη γεωγραφία του, σε μια πρωτοβουλία του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου, με υπογραφή της σχολής κρασιού W.S.P.C. και την υποστήριξη του Οινοράματος.

Η αρχή έγινε στις 26 Μαρτίου με ένα εισαγωγικό βίντεο - αναδρομή στην ιστορία του κρασιού από την αρχαιότητα, αλλά και των βασικών κατηγοριών των Ελληνικών Οίνων, ενώ τόσο αυτό, όσο και όλα όσα θα ακολουθήσουν, θα είναι άμεσα διαθέσιμα στο YouTube κανάλι του ΣΕΟ:

«Ελπίζουμε οι οινόφιλοι να αγκαλιάσουν την πρωτοβουλία μας και να μοιραστούν τις ιστορίες μας διαδικτυακά», σημειώνει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου, Γιώργος Σκούρας, σχετικά με την πρωτοβουλία του ΣΕΟ, που παρουσιάζεται σε συνεργασια με την πλατφόρμα eGREEKwine. «Τα βίντεο θα γυρίζονται στην εστία μας, δηλαδή στις εγκαταστάσεις του W.S.P.C., και θα φτάνουν στις… εστίες των οινόφιλων μέσω των social media», προσθέτει ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW, συμπληρώνοντας ότι «σε κάθε βίντεο θα μιλάμε για την τυπικότητα μιας περιοχής, για να μπορούμε στη συνέχεια να αναγνωρίσουμε την εξαίρεση, την καινοτομία, την εξέλιξη».

Επίσης...

Περισσότερα από

Κρασί