Follow us

Ο «Gigifioggos» υποδέχεται το κτήμα Λαντίδη

Chardonnay, Cabernet sauvignon και Μοσχοφίλερο πρωταγωνιστούν στο νέο wine party του Gigifioggos. Εσείς πόσο καλά γνωρίζετε αυτές τις ποικιλίες; Η απάντηση την Τετάρτη 11 Μαρτίου στις 20:30.

Ο «Gigifioggos» υποδέχεται το κτήμα Λαντίδη

Κάθε wine party που διοργανώνει το wine bistro του Περιστερίου μας ταξιδεύει οινικά σε έναν τόπο. Αυτή τη φορά πάμε στην Νεμέα, σε ένα κτήμα που τα τελευταία χρόνια μας έχει εντυπωσιάσει με την εξέλιξη και την αναβάθμιση των κρασιών του. Το οικογενειακό κτήμα Λαντίδη, τα ηνία του οποίο κρατά σήμερα ο πολύ δραστήριος Σίμος Λαντίδης, που πολύ γρήγορα κατάφερε να μεταδώσει την οινική ταυτότητα του κτήματος σε κάθε γωνιά της χώρας.

Την Τετάρτη 11 Μαρτίου έρχεται στον «Gigigioggos» (Κώστα Βάρναλη 16, Περιστέρι, 6977655507) με τρεις ναυαρχίδες του: το λευκό και ερυθρό «Χρυσάμπελο» και την «Μικρή Κιβωτό». Το λευκό Χρυσάμπελο είναι μια πολύ καλή εκδοχή του Chardonnay απ’ το οποίο προέρχεται, και ευωδιάζει ροδάκινα και εσπεριδοειδή σε φόντο από λουλούδια. Το ερυθρό, επίσης μονοποικιλιακό, δημιουργείται από το διάσημο Cabernet Sauvignon και το βαθυκόκκινο σώμα του είναι πλούσιο και βελούδινο, με ωραία αρώματα βύσσινων, φραγκοστάφυλων, βανίλιας και μπαχαρικών. Όσον για τη «Μικρή Κιβωτό», πρόκειται για ένα λαμπερό ροζέ από μοσχοφίλερο, με νότες τριαντάφυλλου, λουκουμιού, κερασιού και φράουλας.

Τα κρασιά δένουν ωραία με τα πιάτα από το μενού του «Gigigioggos» και ιδίως με τις δύο νέες του προσθήκες: To ζουμερό κοτόπουλο, που ξεκουράζεται πάνω από νόστιμα σπαράγγια και μανιτάρια, αφού μαριναριστεί με ντομάτα, μέλι, θυμάρι, λάδι και σόγια, αλλά και το ψαρονέφρι, που συνοδεύεται από φινόκιο, σέλερι, καρότο και κολοκύθι και εμπλουτίζεται με σάλτσα από merlot και μαυροδάφνη.

Όπως σε κάθε wine party το δεύτερο ποτήρι ή η φιάλη είναι προσφορά από το κτήμα. Εσείς το μόνο που χρειάζεται είναι να πάτε με την καλή διάθεση και την παρέα σας για να απολαύσετε τα κρασιά, την μουσική και την ευχάριστη ατμόσφαιρα.

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.