ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Αντίστροφη μέτρηση για το Οινόραμα

Το Οινόραμα είναι προ των πυλών. Στις 7, 8 και 9 Μαρτίου το Ζάππειο Μέγαρο θα γεμίσει για μια ακόμα χρονιά με χιλιάδες ετικέτες και αν θέλουμε να είμαστε πιο ακριβείς με 2000 ετικέτες.

Αντίστροφη μέτρηση για το Οινόραμα

Update 28 Φεβ.: Η έκθεση μετατίθεται λόγω των εξελίξεων με τον Covid-19, δείτε εδώ τις νέες ημερομηνίες

Τα νούμερα είναι εντυπωσιακά, για μια ακόμα χρονιά συμμετέχουν πάνω από 300 Ελληνικά και ξένα οινοποιεία, έχοντας μαζί τους το ανθρώπινο δυναμικό και σχεδόν όλη την οινική τους γκάμα. Μέσα από τις ειδικές διαμορφωμένες αίθουσες του Μεγάρου θα περιηγηθούμε σε όλες τις αμπελουργικές ζώνες ανακαλύπτοντας τον οινικό πλούτο όλης της χώρας μέσα από νέες ετικέτες, φετινές σοδειές και παλαιωμένες φιάλες. Με την καθοδήγηση των οινοποιών θα δοκιμάσουμε φρέσκα κρασιά, πειραματικά, καθώς και γνωστές ή άγνωστες εμφιαλώσεις και θα κάνουμε μια βουτιά σε όλες τις ποικιλίες γηγενείς και μη.

Ειδικά για τους επαγγελματίες υπάρχει μια επιπλέον διαμορφωμένη αίθουσα η Πλατεία Γευσιγνωσίας, όπου συγκεντρώνονται 250 αντιπροσωπευτικά κρασιά του ελληνικού αμπελώνα. Σε αυτή την αίθουσα μπορούν να αυτοσερβιριστούν και να αξιοποιήσουν το χρόνο τους όπως θέλουν συγκρίνοντας και τσεκάροντας ποικιλίες. Πολύ ενδιαφέρον για όλους έχουν οι Οινικές Αποκαλύψεις. Ένας επίσης ξεχωριστός χώρος, όπου βρίσκονται μαζεμένα τα κρασιά από πολύ μικρά οινοποιεία και από μη συμβατικές οινοποιήσεις, όπως είναι τα φυσικά κρασιά. Είναι ευκαιρία και εμπειρία η δοκιμή των συγκριμένων κρασιών. Αρκετά κοντά είναι το διαμορφωμένο Wine bar, που φιλοξενεί σπάνιες και ιδιαίτερες φιάλες. Δυο τέτοια παραδείγματα είναι τα κρασιά που ζυμώνονται στους αμφορείς ή παλαιώνουν μέσα στη θάλασσα.

Αντίστροφη μέτρηση για το Οινόραμα

Αξίζει να έχετε το νου σας στις παράλληλες εκδηλώσεις που θα τρέχουν όλες τις ημέρες και θα ανακοινώνονται μέσα στο Ζάππειο και να επισκεφτείτε τον ειδικό χώρο όπου θα βρίσκονται τα κρασιά που βραβεύτηκαν από τον Διεθνή διαγωνισμό οίνου και αποσταγμάτων της Θεσσαλονίκης.

Η έκθεση λειτουργεί και τις τρεις μέρες Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα από τις 10:00 έως τις 19:00. Η είσοδος είναι 15 ευρώ μαζί με το συλλεκτικό ποτήρι γευσιγνωσίας ή 12 ευρώ για όποιον κάνει προεγγραφή από τα public ή την υπηρεσία ticketservices.gr . Σημειώστε ότι η Δευτέρα είναι μόνο για επαγγελματίες.

Επίσης...

Περισσότερα από

Κρασί