ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Freedom

Freedom

Ο Απόστολος Μούντριχας δεν έκρυψε ποτέ την αδυναμία του για την δημοφιλή Ροδανή ερυθρή ποικιλία. Είναι σαν να πήρε το Syrah στην Ελλάδα υπό την προστασία του και το μεγάλωσε, ώστε να αναδείξει όλα τα προτερήματα του. Στην συλλογή του μέχρι τώρα έχει αρκετές ετικέτες από ξηρό μέχρι γλυκό συμβατικό syrah. Με την τελευταία του φιάλη το Freedom πάει μερικά βήματα παρακάτω και δημιουργεί ένα κρασί απελευθερωμένο από τις κλασικές οινικές νόρμες, χωρίς θειώδη και πολλές παρεμβάσεις.

Η natural προσέγγιση του Freedom κρύβει πολλές εκπλήξεις. Η μύτη μετά από εκχύλιση 40 ημερών και εννέα μήνες ωρίμανση στην δεξαμενή είναι εκρηκτική, σύνθετη και φρέσκια γεμάτη νότες κόκκινων φρούτων, όπως βατόμουρα, βύσσινα και δαμάσκηνα. Σε δεύτερη ανάγνωση αναπτύσσονται νύξεις γλυκόριζας, μαζί με νυχτολούλουδο και βανίλια. Το στόμα είναι πολύ καλό, λιπαρό, βελούδινο με ωραίες ταννίνες, άφθονο φρούτο και γοητευτικά μπαχαρικά.

Σκεφτείτε το δίπλα σε ένα φιλέτο μοσχάρι, σε έντονα λουκάνικα, σε ψητό χοιρινό στη σχάρα, ή με αγαπημένα κρέατα σούβλας. Ταιριάζει με όλα!

Ημ/νια δημοσίευσης: 19/02/20

Επίσης...

Περισσότερα από

Κρασί