Follow us

40 οινοποιεία συγκεντρώνονται για πρώτη φορά στο “Patras Wine Fair”

Για πρώτη φορά έρχεται στην Πάτρα το “Patras Wine Fair” με τη συμμετοχή σαράντα οινοποιείων, υπό τη διοργάνωση του Patras Wine Club.

40 οινοποιεία συγκεντρώνονται για πρώτη φορά στο “Patras Wine Fair”

Μια ομάδα ανθρώπων στην Πάτρα με αγάπη το κρασί δημιούργησαν πρώτα το Patras Wine Club και τώρα κατάφεραν να κινητοποιήσουν πολλούς παραγωγούς από την περιοχή τους και απ’ όλη την Ελλάδα και να σχεδιάσουν την πρώτη έκθεση στην περιοχή. Γεγονός πολύ σημαντικό, αφού τέτοιες προσπάθειες και πρωτοβουλίες εκτός Αθηνών για το κρασί καθίστανται πολύ σημαντικές.

Όσοι βρεθείτε αυτή την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου στην όμορφη πόλη αξίζει να επισκεφτείτε την αίθουσα Αίγλη, της Veso Mare και να περιηγηθείτε γευστικά σε άγνωστους αμπελώνες της περιοχής, αλλά και να δοκιμάσετε ξανά αγαπημένα σας κτήματα απ’ όλη την Ελλάδα, αφού το κρασί αποτελεί πάντα μια καλή αφορμή για να κάνετε μια μικρή απόδραση.

40 οινοποιεία συγκεντρώνονται για πρώτη φορά στο “Patras Wine Fair”

Σημειώστε ότι εκτός από την ευκαιρία να δείτε τους παραγωγούς και να μιλήσετε μαζί τους, θα έχετε τη δυνατότητα να συμμετέχετε σε δύο παράλληλες εκδηλώσεις. Ένα σεμινάριο από τον γνωστό οινολόγο Τάσο Δροσιάδη για τα μυστικά της αμπελουργικής ζώνης της Αιγιαλείας και ένα από τον εξειδικευμένο sommelier Κώστα Προβατά (Dip Wset) για την τυφλή αναγνώριση των οινικών ποικιλιών.

Φυσικά, από την έκθεση δεν θα λείπουν πολλές σπάνιες, ιδιαίτερες γηγενείς ποικιλίες, νέα κρασιά και παλαιωμένα και ειδικά finger food υπό την επιμέλεια των σπουδαστών μαγειρικής του ΙΕΚ Δέλτα 360 της Πάτρας.

Δείτε εδώ τα οινοποιεία που συμμετέχουν:

Αμπελώνες Κ. Αντωνόπουλου (Αχαΐα), Αχαΐα Κλάους (Αχαΐα), Αχαιών Οινοποιητική (Αιγιαλεία), Καρακάξα (Εκπροσωπείται από την Κάβα Κορδά), Κτήμα Βιβλία Χώρα (Καβάλα), Κτήμα Γαία (Νεμέα), Κτήμα Γεροβασιλείου (Θεσσαλονίκη), Κτήμα Γράμψα (Ζάκυνθος), Κτήμα Δύο Υψη (Ηλεία), Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη (Δράμα), Κτήμα Λαντίδη (Νεμέα), Κτήμα Μαρκόγιαννη (Ηλεία), Κτήμα Μπαϊρακτάρη (Νεμέα), Κτήμα Ορφανού (Πάτρα), Κτήμα Πυργάκη (Νεμέα), Κτήμα Χαριτάτου (Κεφαλονιά), Οινοποιείο Κανακάρη (Αιγιάλεια), Οινοποιείο Λύκος (Εύβοια ), Οινοποιητική Μονεμβασιάς (Λακωνία), Οινοποιείο Μοσχόπολις (Θεσσαλονίκη), Οινοποιείο Οικονομόπουλος Τέταρτη Γενιά (Πάτρα), Οινοποιείο Ρούβαλης (Αιγιάλεια), Οινοποιείο Σέλλας (Νεμέα), Οινοποιείο Σκούτας (Ηλεία), Οινοποιείο Τετράμυθος (Αιγιάλεια), Οινοποιία Κολυπέρας (Πάτρα), Οινοποιία Κοτρότσος (Αχαΐα), Οινοποιία Κούκος (Αχαϊα), Οινοποιία Παρπαρούσης (Πάτρα), Οινοποιία Τζουραμάνης (Αχαΐα), Πατραϊκή (Πάτρα), Κτήμα Άλφα (Μακεδονία), Κτήμα Σεμέλη (Νεμέα), Κτήμα Αβαντίς (Εύβοια), Κτήμα Ζαφειράκη (Θεσσαλία), Κτήμα Κυρ Γιάννη, (Νάουσα), Κτήμα Χατζηγεωργίου (Καβάλα), Οινοποιείο Ντουράκης (Χανιά), Οινοποιείο Τρουπής (Τρίπολη), Οινοποιία Γαβαλά (Σαντορίνη), Οινοποιείο Μπαραφάκα (Νεμέα).

Patras Wine Fair | Νόρμαν 38-40, Πάτρα | 12 μ.μ. - 8 μ.μ | Τηλέφωνο: 6907637635 | email: info@patraswinefair.gr | www.patraswinefair.gr

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.