ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Οι λύκοι έρχονται στον Gigifioggos

Μπορεί η υπερπανσέληνος του Φεβρουαρίου να πέρασε, την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου, όμως, στο wine bistro του Περιστερίου θα ζήσουμε το φαινόμενο της… ΠανσελΟίνου.

Οι λύκοι έρχονται στον Gigifioggos

Τα wine parties στον «Gigifioggos» (Κώστα Βάρναλη 16, Περιστέρι, 6977655507) , με την επιμέλεια του Head sommelier Βασίλη Παπαδόπουλου, επιστρέφουν και φιλοξενούν αυτή τη φορά τους δραστήριους «λύκους της οινοποιίας»: την οικογένεια Λύκου, που έρχεται από τον Μαλακώντα Ευβοίας, για να μας συστήσει τα μυστηριώδη κρασιά της με το όνομα «ΠανσέλΟινος».

Η ιστορία τους γύρω από το κρασί ξεπερνάει τα σαράντα χρόνια. Όταν ο παππούς Λύκος στο πέτρινο πατητήρι του έφτιαχνε παραδοσιακά κρασιά και τα σέρβιρε μαζί με τα γευστικά πιάτα της ταβέρνας του. Σήμερα ο γιος του Απόστολος Λύκος και η γυναίκα του Νανά κατάφεραν να βάλουν την Εύβοια στον οινικό χάρτη και να μας χαρίσουν πολύ ενδιαφέρονται κρασιά από τους αμπελώνες της κεντρικής και νότιας Εύβοιας, της Βοιωτίας, της Θήβας και της Νεμέας.

Οι λύκοι έρχονται στον Gigifioggos

Στο party θα μας «χορέψουν» με τις ξεχωριστές εκδοχές της ετικέτας «ΠανσέλΟινος». Η λευκή προέρχεται μόνο από την ποικιλία Sauvignon Blanc και μοσχοβολάει εσπεριδοειδή και τροπικά φρούτα, όπως πεπόνι και μάνγκο. Η ροζέ είναι ένα πάντρεμα ανάμεσα στο Grenache Rouge και το Syrah γεμάτη αρώματα βατόμουρων, κερασιών και φράουλας. Τέλος, το βαθύ πορφυρό ενώνει το Cabernet Sauvignon με το Merlot και πλημμυρίζει τη μύτη και το στόμα με νότες ώριμων φρούτων, μπαχαρικών και βανίλιας.

Για όλο το βράδυ θα ταρακουνήσουν τις αισθήσεις μας, μαζί με τα πιάτα υπογραφής του Gigifioggos και τις μουσικές επιλογές, ενώ όποιο και αν διαλέξουμε, σε ποτήρι ή φιάλη, το μαγαζί και οι οινοπαραγωγοί θα μας προσφέρουν το δεύτερο.

Επίσης...

Περισσότερα από

Κρασί