ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Δυο μέρες με μικρούς οινοποιούς

Ξεχωριστά κρασιά από ξεχωριστούς ανθρώπους είναι η ταυτότητα της έκθεσης, που φιλοδοξεί να γίνει θεσμός, φέρνοντας κάθε χρόνο το κοινό λίγο πιο κοντά στην ιδιαίτερη οικογενειακή οινική κουλτούρα της Ελλάδας.

Δυο μέρες με μικρούς οινοποιούς

Δεν υπάρχει τίποτε πιο ενδιαφέρον για έναν οίνοφιλο ή επαγγελματία, από την ευκαιρία να γνωρίσει και να δοκιμάσει τα κρασιά των μικρών οινοποιείων της χώρας του. Αυτήν ακριβώς τη δυνατότητα θα παράσχουν οι Μικροί Οινοποιοί Ελλάδος στις 9 και 10 Φεβρουαρίου στο «The Hub» (Αλκμήνης 5, Πετράλωνα), όπου και θα συγκεντρώσουν κρασιά από 45 μικρά οικογενειακά οινοποιία, έτοιμα να τα ανακαλύψουμε.

Προερχόμενοι από κάθε γωνιά της Ελλάδας, οι οινοπαραγωγοί έχουν φροντίσει να φέρουν μαζί όλα τα καλούδια τους. Θα βρούμε παλιές σοδειές για να τις τσεκάρουμε μαζί με τις νέες, θα γνωρίσουμε σπάνιες, χαμένες και ανερχόμενες γηγενείς ποικιλίες, και θα είμαστε οι πρώτοι που θα γευτούμε πειραματικές προσπάθειες.

Δυο μέρες με μικρούς οινοποιούς

Για να πάρετε μια γεύση, οι οινοπαραγωγοί προέρχονται από όλες τις σημαντικές οινοπαραγωγικές ζώνες (Θράκη, Μακεδονία, Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο και νησιά) και σύμφωνα μ’ αυτές θα είναι χωρισμένοι μέσα στο χώρο της έκθεσης. Για να οργανώσετε τις δοκιμές σας, δώστε σημασία στα διαφορετικά χρώματα των πινακίδων, αφού κάθε χρώμα αντιστοιχεί και σε μια περιοχή.

Στα παραπάνω, προσθέστε και δυο πολύ δυνατά masterclass: To πρώτο έχει εισηγητή τον Mark Andrew (master of wine), ο οποίος θα αναλύσει την συμβολή των μικρών οινοποιών στην ανάπτυξη του ελληνικού κρασιού, ενώ το δεύτερο αφορά μια πρωτότυπη τυφλή δοκιμή, υπό την καθοδήγηση του Γιάννη Καρακάση (master of wine) και το ιντριγκαδόρικο ερώτημα «Όλα τα κρασιά είναι blends;».

Σημειώστε ότι η είσοδος κοστίζει 10 ευρώ και για τις 2 μέρες, ή 5 ευρώ με φοιτητική κάρτα οινολογίας, και περιλαμβάνει ένα αναμνηστικό ποτήρι γευσιγνωσίας Spiegelau. Επιπλέον, αν κάνετε την προεγγραφή σας στο site της έκθεσης (http://smoe.com.gr/), το κανονικό εισιτήριο μειώνεται στα 8 ευρώ και συνοδεύεται από συμμετοχή σε κλήρωση με πολλά, άκρως οινοφιλικά δώρα.

Επίσης...

Περισσότερα από

Κρασί