Follow us

Δυο μέρες με μικρούς οινοποιούς

Ξεχωριστά κρασιά από ξεχωριστούς ανθρώπους είναι η ταυτότητα της έκθεσης, που φιλοδοξεί να γίνει θεσμός, φέρνοντας κάθε χρόνο το κοινό λίγο πιο κοντά στην ιδιαίτερη οικογενειακή οινική κουλτούρα της Ελλάδας.

Δυο μέρες με μικρούς οινοποιούς

Δεν υπάρχει τίποτε πιο ενδιαφέρον για έναν οίνοφιλο ή επαγγελματία, από την ευκαιρία να γνωρίσει και να δοκιμάσει τα κρασιά των μικρών οινοποιείων της χώρας του. Αυτήν ακριβώς τη δυνατότητα θα παράσχουν οι Μικροί Οινοποιοί Ελλάδος στις 9 και 10 Φεβρουαρίου στο «The Hub» (Αλκμήνης 5, Πετράλωνα), όπου και θα συγκεντρώσουν κρασιά από 45 μικρά οικογενειακά οινοποιία, έτοιμα να τα ανακαλύψουμε.

Προερχόμενοι από κάθε γωνιά της Ελλάδας, οι οινοπαραγωγοί έχουν φροντίσει να φέρουν μαζί όλα τα καλούδια τους. Θα βρούμε παλιές σοδειές για να τις τσεκάρουμε μαζί με τις νέες, θα γνωρίσουμε σπάνιες, χαμένες και ανερχόμενες γηγενείς ποικιλίες, και θα είμαστε οι πρώτοι που θα γευτούμε πειραματικές προσπάθειες.

Δυο μέρες με μικρούς οινοποιούς

Για να πάρετε μια γεύση, οι οινοπαραγωγοί προέρχονται από όλες τις σημαντικές οινοπαραγωγικές ζώνες (Θράκη, Μακεδονία, Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο και νησιά) και σύμφωνα μ’ αυτές θα είναι χωρισμένοι μέσα στο χώρο της έκθεσης. Για να οργανώσετε τις δοκιμές σας, δώστε σημασία στα διαφορετικά χρώματα των πινακίδων, αφού κάθε χρώμα αντιστοιχεί και σε μια περιοχή.

Στα παραπάνω, προσθέστε και δυο πολύ δυνατά masterclass: To πρώτο έχει εισηγητή τον Mark Andrew (master of wine), ο οποίος θα αναλύσει την συμβολή των μικρών οινοποιών στην ανάπτυξη του ελληνικού κρασιού, ενώ το δεύτερο αφορά μια πρωτότυπη τυφλή δοκιμή, υπό την καθοδήγηση του Γιάννη Καρακάση (master of wine) και το ιντριγκαδόρικο ερώτημα «Όλα τα κρασιά είναι blends;».

Σημειώστε ότι η είσοδος κοστίζει 10 ευρώ και για τις 2 μέρες, ή 5 ευρώ με φοιτητική κάρτα οινολογίας, και περιλαμβάνει ένα αναμνηστικό ποτήρι γευσιγνωσίας Spiegelau. Επιπλέον, αν κάνετε την προεγγραφή σας στο site της έκθεσης (http://smoe.com.gr/), το κανονικό εισιτήριο μειώνεται στα 8 ευρώ και συνοδεύεται από συμμετοχή σε κλήρωση με πολλά, άκρως οινοφιλικά δώρα.

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.