ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Τα ΒορΟινά επιστρέφουν στην Αθήνα

Η έκθεση που έφερε στην Αθήνα τους οινοπαραγωγούς της Βόρειας Ελλάδος με τα κρασιά τους επιστρέφει στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία».

Τα ΒορΟινά επιστρέφουν στην Αθήνα

Από την πρώτη φορά που κατέβηκαν οι Βόρειοι στην Αθήνα για να μας μυήσουν στον οινικό τους πλούτο έχουν περάσει 16 χρόνια. Σε αυτό το διάστημα, τα ΒορΟινά καθιερώθηκαν, και δικαίως, ως μια από τις πιο σημαντικές συγκεντρώσεις για την εξερεύνηση κρασιών από τους οινόφιλους και τους επαγγελματίες.

Αυτό το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου, λοιπόν, η Ένωση Παραγωγών Βορείου Ελλάδος θα γεμίσει ξανά με χρώματα και αρώματα που εκφράζουν το ιδιαίτερο βορειοελλαδίτικο αμπελοτόπι το Grand Ballroom της «Μεγάλης Βρεταννίας», δίνοντάς μας την ευκαιρία να δοκιμάσουμε για πρώτη φορά τα κρασιά της σοδειάς του 2019 αλλά και να βρούμε συγκεντρωμένες σπάνιες και παλαιωμένες ετικέτες. Extra bonus, οι φρέσκες προτάσεις των οινοπαραγωγών, που κάνουν συνήθως το ντεμπούτο τους στην έκθεση.

Ας οργανωθούμε λοιπόν! Ξεκινήστε την περιήγηση στην έκθεση με τις λευκές ετικέτες, τσεκάροντας μια μεγάλη γκάμα από Μαλαγουζιές, Sauvignon και Ασύρτικα. Μετά αφιερώστε χρόνο στα ροζέ, αφού τα τριανταφυλλί κρασιά των βορείων έχουν προσωπικότητα και αναπάντεχα στιβαρά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά. Στην ενότητα των ερυθρών πρέπει να εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία για ένα γευσιγνωστικό crash test στα Ξινόμαυρα και μια έρευνα σε λιγότερο γνωστές γηγενείς ερυθρές ποικιλίες. Και να μην ξεχνάμε τα γλυκά, τα αφρώδη και τα αποστάγματα από σταφύλι.

Τα ΒορΟινά επιστρέφουν στην Αθήνα

Παράλληλα με την έκθεση τρέχουν εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσετε. Το πρωί του Σαββάτου από τις 11 έως τη 1 το μεσημέρι μας περιμένει το «Winemakers Masterclass: Οίνος και Ύδωρ» (προϋποθέτει κράτηση και το κόστος είναι στα € 30), ενώ από τις 12 έως τις 8 μ.μ. θα στηθεί θεματικό τραπέζι γευσιγνωσίας με τίτλο «Ξινόμαυρο Οριζοντίως – Σοδειά 2016».

Εκδήλωση-παράδοση για τα ΒορΟινά είναι το Masterclass που οργανώνει ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης (master of wine) στη σχολή του WSPC την παραμονή της έκθεσης, Παρασκευή 31/1 όπου οι συμμετέχοντες θα κάνουν τυφλή γευσιγνωσία σε value for money ερυθρά κρασιά του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα (κόστος συμμετοχής € 50).

Στο πλαίσιο των ΒορΟινών, τέλος, θα πραγματοποιηθεί και ο τελικός του Πανελλήνιου Διαγωνισμού για τον Καλύτερο Οινοχόο του 2020. Δεκατέσσερις συνολικά οινοχόοι θα συμμετέχουν στη φετινή διοργάνωση και ο νικητής θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Sommelier που θα διεξαχθεί το 2023 από τη Διεθνή Ένωση Οινοχόων (A.S.I).

Δεν ξεχνάμε, φυσικά, τις Voroina Days, όλη την εβδομάδα που προηγείται της έκθεσης, σε εστιατόρια και wine bars με ωραία θεματικά concepts και δοκιμές που εμπνέονται από τον βορειοελλαδίτικο αμπελώνα.

iΗ έκθεση είναι ανοικτή για τους επαγγελματίες από τις 12 μ. έως τις 3 μ.μ. (δωρεάν προεγγραφή) και για τους οινόφιλους από 3 έως 8 μ.μ. (είσοδος € 8, € 5 με προεγγραφή). Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Επίσης...

Περισσότερα από

Κρασί