Follow us

Η Gargaretta φιλοξενεί το οινοποιείο Τρουπή

Το bistro του ιστορικού κέντρου ξεκινάει τις οινικές συναντήσεις με επιλεγμένους παραγωγούς και κρασιά…

Η Gargaretta φιλοξενεί το οινοποιείο Τρουπή

Στο πανέμορφο bistro, που βρίσκεται λίγα μέτρα από το μουσείο της Ακρόπολης , τα τοπικά ελληνικά προϊόντα έχουν τον πρώτο λόγο. Ειδικά η συλλογή με τα κρασιά έχει γίνει με πολλή προσοχή και αξίζει ιδιαίτερη προβολή. Σε αυτό το πλαίσιο, η Gargaretta εγκαινιάζει για το 2020 μια σειρά από μελετημένες οινικές συναντήσεις.

Η πρώτη έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου και έχει πολύ ενδιαφέρον. Το οινοποιείο Τρουπή, με καθοδηγητή τον Ανδρέα Ματθίδη, πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Οινοχόων, θα μας μυήσει στη λευκή, λαμπερή και ευχάριστη ποικιλία μοσχοφίλερο, μέσα από την επιτυχημένη ετικέτα Τρουμή.

Η δημοφιλής ελληνική ποικιλία θα ξεδιπλωθεί και για πρώτη φορά θα δοκιμάσουμε μοσχοφίλερα σε μια κάθετη γευσιγνωσία. Την εμπειρία θα πλαισιώνουν τα κατάλληλα παντρέματα της κουζίνας.

Το κόστος συμμετοχής είναι στα 15 ευρώ το άτομο και θα πρέπει να κλείσετε τραπέζι, γιατί ο χώρος είναι περιορισμένος. Για τις κρατήσεις καλέστε στο 2109228273

Ροβέρτου Γκάλλι 1, Ακρόπολη

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.