ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Το Peloponnese Wine Festival επιστρέφει

Το Μουσείο Αυτοκινήτου στο κέντρο της Αθήνας, για μια ακόμα χρονιά γεμίζει με κρασιά, οινοπαραγωγούς και οινόφιλους…

Το Peloponnese Wine Festival επιστρέφει

Η έκθεση με τα κρασιά της Πελοποννήσου είναι μια ευκαιρία να περιηγηθούμε στον μεγαλύτερο ελληνικό αμπελώνα. Τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου έρχεται το Peloponnese Wine Festival στον ίδιο χώρο με την προηγούμενη χρονιά, αλλά ακόμα πιο δυνατό, με πρωτότυπες παράλληλες εκδηλώσεις και καλοσχεδιασμένο εκπαιδευτικό χαρακτήρα.

Διασχίζοντας εντυπωσιακά αυτοκίνητα αντίκες, θα δοκιμάσουμε τη νέα εσοδεία των πελοποννησιακών οίνων και την ίδια στιγμή θα βρούμε παλαιωμένες, σπάνιες, πειραματικές και νέες ετικέτες. Το πιο σημαντικό είναι όμως, ότι θα συναναστραφούμε με τους ίδιους τους δημιουργούς των κρασιών, θα τους γνωρίσουμε καλύτερα και θα μάθουμε περισσότερα για τη δουλειά τους. Συνολικά, θα δώσουν το “παρών” σαράντα οινοποιεία και μέσα στον χώρο θα υπάρχουν προς δοκιμή πάνω από τετρακόσιες διαφορετικές ετικέτες λευκών, ερυθρών, ροζέ, ήρεμων, αφρωδών, ξηρών, γλυκών, φρέσκων, παλαιωμένων, μονοποικιλιακών και blend κρασιών.

Αξίζει να τα δοκιμάσετε με προσοχή και να επικεντρωθείτε στις μοναδικές γηγενείς ποικιλίες της Πελοποννήσου και στις διεθνείς που ευδοκιμούν στα εδάφη των περιοχών εκεί.

Το Peloponnese Wine Festival επιστρέφει

Την έκθεση φέτος αγκαλιάζουν πολλές παράλληλες εκδηλώσεις με ιντρικαδόρικο concept. O MW Γιάννης Καρακάσης θα παρουσιάσει ένα τυφλό masterclass, το The Enigma Masterclass, και θα προκαλέσει όλες τις αισθήσεις μας σε ένα παιχνίδι αναγνώρισης της Μαυροδάφνης, του Αγιωργίτικου ή του Μοσχοφίλερου, με τον δικό του μοναδικό τρόπο.

Πολύ ωραία κίνηση είναι η συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων. Καταξιωμένοι Έλληνες sommeliers θα εναλλάσσονται σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο και για δέκα λεπτά θα μοιράζονται με το κοινό χρήσιμες συμβουλές και ιδιαίτερα tips γύρω από το κρασί, το σερβίρισμα, τη δημιουργία λίστας και τη συντήρηση.

Σημειώστε, ότι οι πόρτες για την έκθεση θα ανοίξουν στις 12:00 το μεσημέρι και θα κλείσουν στις 20:00. Η είσοδος για τους επαγγελματίες είναι δωρεάν και για τους οινόφιλους είναι πέντε ευρώ, μαζί με το αναμνηστικό ποτήρι.

Μην ξεχάσετε την ηλεκτρονική εφαρμογή mywine.gr που θα λειτουργεί και φέτος και θα σας δίνει την ευκαιρία να κρατάτε αρχείο για όλα τα κρασιά που ξεχωρίζετε στην έκθεση.

Μουσείο Αυτοκινήτου, Ιουλιανού 33, Αθήνα | Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Επίσης...

Περισσότερα από

Κρασί