Follow us

Wine & Chocolate Paring

Wine & Chocolate Paring

Το L'Audrion, είναι συνώνυμο με τη γαλλική κουζίνα και τις γεύσεις της. Τώρα, αυτό το δημοφιλές cave e manger στην Πλάκα ζευγαρώνει δυο αγαπημένες απολαύσεις τη σοκολάτα και το κρασί. Και οι δύο έχουν έντονες γεύσεις και πολυπλοκότητα και αυτό θα εξερευνήσετε στις 16 Απριλίου στις 6:30 μ.μ. στο L'Audrion με τη Zenia Kaplan, master chocolatier.
O choco-vino έρωτας μπορεί να εξηγηθεί από δύο παράγοντες: τόσο οι τανίνες όσο και η διαδικασία ζύμωσης που υποβάλλονται τόσο τα σταφύλια όσο και οι κόκκοι του κακάο, κάνουν τη σοκολάτα να ταιριάζει με το κρασί. Δεν είναι περίεργο ότι υπάρχουν τόσοι πολλοί λάτρεις του κρασιού και της σοκολάτας!

Λίγα πράγματα που πρέπει να θυμάστε ενώ συνδυάζετε το κρασί και τη σοκολάτα:
• Τα κόκκινα κρασιά ταιριάζουν με τη σοκολάτα υγείας με τουλάχιστον 70% κακάο
• Συνδέστε λευκούς οίνους με πιο ελαφριά σοκολάτα, όπως λευκή σοκολάτα ή γάλακτος
• Το κρασί πρέπει να έχει την ίδια γλυκύτητα όσο και η σοκολάτα, διαφορετικά το κρασί θα έχει όξινη γεύση.

Στις 16 Απριλίου, στο L'Audrion μπορείτε να εξερευνήσετε αυτό το συναρπαστικό ζευγάρωμα και να μάθετε πώς οι διαφορετικοί τύποι σοκολάτας ή επιδόρπια με σοκολάτα μπορούν να ζωντανέψουν με τη σωστή επιλογή κρασιού.
Το κόστος είναι 23 ευρώ ανά άτομο και περιλαμβάνει τεσσέρα κρασιά και τέσσερις ποικιλίες σοκολάτας και μια έκπληξη.

Για κρατήσεις επικοινωνήστε με το L'Audrion στο info@laudrion.gr ή επισκεφθείτε το www.laudrion.gr για περισσότερες λεπτομέρειες.

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.