Follow us

Τα αέρινα ταχινοπιτάκια της Αργυρώς από τη Σάμο

Eίναι το γλύκισμα από τη Σάμο που κατέκτησε διεθνείς ουρανίσκους για να κερδίσει 3* Great Taste…

Τα αέρινα ταχινοπιτάκια της Αργυρώς από τη Σάμο

Τα ταχινοπιτάκια της Αργυρώς είναι ένα πρωτότυπο γλύκισμα με κλασικά ελληνική γεύση: συνδυάζει το λεπτό, αέρινο φύλλο κρούστας με μια μαλακή χαλβαδένια γέμιση που άλλοτε περιέχει σοκολάτα και πορτοκάλι, άλλοτε φουντούκια και σοκολάτα ή σκέτα φουντούκια. Το σύνολο έχει αναμενόμενη γλύκα αλλά σε καλή ισορροπία, έτσι που δύσκολα σταματάς μόνο σε ένα. Αναδύουν μια νοσταλγική αίσθηση σπιτικού, απλού και καλοφτιαγμένου γλυκού, σαν να σου τα κέρασαν παλιές νοικοκυρές, και φυσικά έιναι νηστίσιμο. Αυτή ακριβώς η σπιτική και βαθιά ελληνική γεύση ενθουσίασε, όπως φαίνεται, τους κριτές των Great Taste 21 ώστε να δώσουν στα σοκολατένια της ταχινοπιτάκια την ανώτατη διάκριση των 3*.

Δοκιμάσαμε μαζί και τα τρουφάκια της με γλυκό σαμιώτικο κρασί, καρύδια, σοκολάτα και μέλι που κι αυτά μας θύμισαν γλυκά της γιαγιάς μας, με το κρασί να δίνει μια χαρακτηριστική όξινη νότα. Μας είπαν ότι και η “πάστα φλώρα” της είναι εξαιρετική.

Τα αέρινα ταχινοπιτάκια της Αργυρώς από τη Σάμο

Την Αργυρώ Αναστασίου την είχαμε “δοκιμάσει” και πριν αρκετά χρόνια και είχαμε σταθεί στις πρωτότυπες συνταγές της, με επικεφαλής τα ταχινοπιτάκια, σε βελτιωμένες εκδοχές σήμερα. Μετά από μια σύντομη καριέρα σαν καθηγήτρια αγγλικών, επέλεξε να εγκατασταθεί στο νησί της, ανοίγοντας ένα ζαχαροπλαστείο στο Καρλόβασι της Σάμου, για ν’ ασχοληθεί με τη ζαχαροπλαστική που αγαπούσε. Αγκαλιάστηκε γρήγορα από τους συμπατριώτες της, τα γλυκά της ταξιδεύουν και στο εξωτερικό και εξελίσσει μέχρι σήμερα την επιχείρησή της, εμπλουτίζοντας την γκάμα των γλυκών και επιμένοντας πάντα στα αγνά υλικά, στην ελληνικότητα και στην ισορροπία των γεύσεων. Καλαίσθητες και λειτουργικές οι συσκευασίες, που σε αφήνουν να δεις το περιεχόμενο, ενώ ιδιαίτερη μνεία αξίζει η επιλογή του ονόματος Theorima και το λογότυπο με έξυπνη αναφορά στο γνωστό θεώρημα του Πυθαγόρα του Σάμιου.

Τα γλυκά της Αργυρώς από τη Σάμο τα βρίσκουμε στο Παντοπωλείο της Μεσογειακής Διατροφής (Σοφοκλέους 1, κέντρο), στον Πειραιά στον Μανδραγόρα (Δημ. Γούναρη 14), στην Κάππαρη (Ασκληπιού 22), στον Καρυοθραύστη (Μεσογείων 8 Αμελόκηποι), στο Πραδοσιακό Παντοπωλείο (Ομήρου 63 Ν.Σμύρνη), στο παντοπωλείο της Πηνελόπης Καθρή (25ης Μαρτίου 25, στον Χολαργό), στον Κήπο της Εδέμ (Καραολή & Δημητρίου 16β Ν. Φάληρο), στο Erthe Concept Store (Χειμάρας 6 Μαρούσι) και σε άλλα καταστήματα. "Θεώρημα Σάμος”, Νέο Καρλόβασι Σάμου, τηλ. 22733 00464 www.theorima.com

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.