Follow us

Μελομακάρονα που «μιλάνε» στο Oggi

Eίναι αλήθεια, τελικά, ότι σε μαγαζιά που δεν το περιμένεις μπορεί να ανακαλύψεις τα πιο αυθεντικά πράγματα…

Μελομακάρονα που «μιλάνε» στο Oggi

Περνώντας από Σύνταγμα, θα συναντήσεις το «Oggi» (Βουλής 17, 2103246995), τη τζελατερία που μας συστήθηκε πριν λίγους μήνες με τα γνήσια ιταλικά παγωτά της -μια πολύ ωραία άφιξη. Αν όμως περάσεις αυτές τις μέρες (ίσως για να δοκιμάσεις το παγωτό κάστανο), θα βρεις και μελομακάρονα που θα σου θυμίσουν παλιά, καλή σπιτική συνταγή: τριφτά, με μοσχοβολιστό μέλι και όσο πρέπει μελωμένα, που δεν είναι και τόσο συχνή περίπτωση, πλέον.

Πλάι σ’ αυτά θα βρεις και κουραμπιεδάκια με βουτυρένιο άρωμα και δίπλες πολύ καλές επίσης, με σωστό φύλλο και ωραίο μέλωμα. Εννοείται πως φτιάχνουν και πανετόνε, και χριστουγεννιάτικα μπισκότα κι άλλα πολλά γιορτινά, αλλά εμείς στεκόμαστε στα γλυκά της παράδοσης, που με φανάρι τα ψάχνουμε πλέον σε καλές εκδοχές.

Το μυστικό είναι ότι πίσω από το όμορφο café-gelateria της Βουλής υπάρχουν τα εργαστήρια και η εμπειρία του φούρνου «Ντούρα» (Επιδαύρου 87, Χαλάνδρι, 2106853298), ένα όνομα γνωστό και με πιστή πελατεία πολλές δεκαετίες τώρα στο Χαλάνδρι και τις γύρω περιοχές. Η Αθηνά Ντούρα, ψυχή της όλης ιστορίας, θα μας πει πως τα μελομακάρονα φτιάχνονται με την αυθεντική παλιά συνταγή της οικογένειας Ντούρα, χωρίς «εκπτώσεις» στη διαδικασία και τα υλικά, με μυστικά στο ψήσιμο που δίνουν το τριφτό αποτέλεσμα και το ισορροπημένο μέλωμα κατόπιν, και με μέλι που έρχεται από δικό τους παραγωγό στην Κρήτη.

Φυσικά, δεν σταματάς μόνο σε ένα….

«Oggi» Βουλής 17, Αθήνα, 2103246995
«Ντούρας» Επιδαύρου 87, Χαλάνδρι 2106853298, 21 0685 3298

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.