Follow us

Γνήσιο ιταλικό gelato στο «Oggi»

Καλωσορίζουμε μια δυνατή άφιξη στο Κέντρο, με αυθεντικό ιταλιάνικο παγωτό από γνήσιες πρώτες ύλες, έμπειρα χέρια, ιταλικό know how και την βαριά υπογραφή Oggi-Officina Gelato Gusto Italiano, επίσημο προμηθευτή του Βατικανού!

Γνήσιο ιταλικό gelato στο «Oggi»

Με φημισμένες πρώτες ύλες από την Ιταλία (τα φουντούκια από το Τορίνο, τα αμύγδαλα από τη Σικελία, τα φιστίκια του Bronte) κι ελληνικά τα φρέσκα φρούτα, γάλα και κρέμα, το «Oggi» (Βουλής 17, 2103246995), η νέα gelateria του Κέντρου, φέρνει στην Αθήνα ένα επώνυμο artigianale ιταλικό παγωτό (επίσημο προμηθευτή του Βατικανού, όπως μας είπαν), παρασκευασμένο από τα χέρια οικογένειας με πολυετή θητεία στον χώρο της αρτοποιίας και της ζαχαροπλαστικής.

Καρπός της αγάπης της Αθηνάς Ντούρα για το παγωτό, που την οδήγησε σε συνεχή ταξίδια στην Ιταλία και σεμινάρια στo περίφημo Gelato Caprigiani University της Bologna, το Oggi παρασκευάζει πάνω από 25 ιταλικές συνταγές gelato, από τις οποίες, μάλιστα, οι 16 είναι vegan.

Από την ευρεία γκάμα με το εμφανές artigianale στοιχείο, δοκιμάσαμε την υπέροχη Crema di Mascarpone, ένα απαλό παγωτό με ευχάριστη γαλατένια επίγευση, την παιχνιδιάρικη Pulcinella από 80% ricotta με άρωμα πορτοκαλιού και κομματάκια σοκολάτας με φυστίκι, το vegan Terza Nota Cacao, βαθιά σοκολατένια γεύση που τονίζεται με πορτοκάλι και ρούμι, το φιστίκι με αληθινή τη γεύση του ξηρού καρπού και νότες καβουρδίσματος, και δροσερά sorbets με βελούδινη υφή και ζωντανή γεύση φρέσκου φρούτου, σαν τον ανανά και το ροδάκινο.

Γνήσιο ιταλικό gelato στο «Oggi»

Περιττό να τονίσουμε ότι δεν υπάρχουν χρωστικές ή συντηρητικά, όλα είναι φρέσκα και αγνά και ενώ την επιχείρηση τρέχει η νεότερη γενιά της οικογένειας Ντούρα, τρία παιδιά που μαθήτευσαν στα εργαστήρια της ιταλικής Oggi και εκπαιδεύτηκαν από specialists της εταιρείας.

Το «Oggi», ωστόσο, δεν περιορίζεται στο gelato. Ανοίγει από το πρωί για καλό espresso και cookies, μάφιν, μπάρες, κρουασάν, σουφλέ σοκολάτας και κρέπες με τη δική τους, χειροποίητη πραλίνα φουντουκιού και βέβαια με την εμπειρία της αρτοποιίας πίσω τους. Στα snacks ξεχωρίζουν τα καλοφτιαγμένα panini και σάντουιτς, με ποιοτικά ιταλικά τυριά και αλλαντικά, ενώ σε λίγο θα εμφανιστούν και πρωτότυπες σαλάτες.

Η έκπληξη, αν βρεθείτε αργά το βράδυ στο Oggi, είναι τα σπέσιαλ sorbets-cocktails τους από φρέσκα φρούτα: sorbet ανανά με ρούμι, φράουλα με βότκα και μέντα, λεμόνι με τεκίλα και πορτοκάλι με Di Sarrono.

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.