ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Διαγωνισμός ζαχαροπλαστικής από τη Γαλλική Πρεσβεία

«Αν είναι γλυκό, τότε έχει κάτι από Γαλλία», είναι το σλόγκαν του φετινού διαγωνισμού ζαχαροπλαστικής σε πρωτοβουλία της Πρεσβείας της Γαλλίας, που τα τελευταία χρόνια έχει αναδείξει ταλέντα στον χώρο της patisserie.

Διαγωνισμός ζαχαροπλαστικής από τη Γαλλική Πρεσβεία

Αν ασχολείστε στα σοβαρά με τη ζαχαροπλαστική, είτε ως επαγγελματίας είτε ως ερασιτέχνης, ιδού μια ευκαιρία να αναγνωριστεί το ταλέντο σας, σε έναν ανοικτό διαγωνισμό με το κύρος της Πρεσβείας της Γαλλίας, αλλά και του διοργανωτή της, chef Jean Pierre Hoffman επικεφαλής μιας 10μελους επιτροπής από εξέχοντα ονόματα Ελλήνων και Γάλλων, σαν τον Alain Chartier, τον Δημήτρη Χρονόπουλο, τον Στέλιο Παρλιάρο και την Ντίνα Νικολάου.

Το θέμα φέτος είναι «μια συνταγή δική σας έμπνευσης, που θα πρέπει να παντρεύει ελληνικές και γαλλικές γεύσεις. Γιατί, ως γνωστόν, “αν είναι γλυκό, τότε έχει κάτι από Γαλλία”», όπως ακριβώς το αναφέρει η ανακοίνωση της Πρεσβείας. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να ετοιμάσουν ένα γλυκό εστιατορίου σε 10 μερίδες για τα μέλη της κριτικής επιτροπής, διεκδικώντας μία από τις τέσσερις θέσεις των φιναλίστ, οι οποίοι θα ανακοινωθούν την 1η Απριλίου. Στη συνέχεια, οι προκριθέντες θα κληθούν να συμμετάσχουν στην διήμερη τελική δοκιμασία, που θα λάβει χώρα στην Πρεσβευτική Κατοικία της Γαλλίας, στις 6 και 7 Μαΐου 2020.

Αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι 28 Μαρτίου, ενώ μέρος μπορεί να λάβει οποιοσδήποτε ερασιτέχνης ή επαγγελματίας ζαχαροπλάστης, εξαιρουμένων των φιναλίστ των διαγωνισμών του 2018 και του 2019, καθώς και του προσωπικού των σεφ της κριτικής επιτροπής του 2020.

Ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων στο merci.chef@yahoo.com, περισσότερες πληροφορίες στο gr.ambafrance.org

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό