Follow us

Η Καρυδόπιτα της Ευγενίας Καλατζή

Η Καρυδόπιτα της Ευγενίας Καλατζή

Υλικά

250 γ. ζάχαρη
600 γ. γιαούρτι
1 κ.γ. κανέλα
6 αβγά
300 γρ. καρύδι σπασμένο
300 γρ. αλεύρι
50 γρ. μπέικων πόιντερ

Για το σιρόπι:

1000 γρ. ζάχαρη
1 λίτρο νερό
1 ξύλο κανέλας
2 φέτες λεμονί
1 κ.γ. γλυκόζη

Εκτέλεση

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το γιαούρτι, τη ζάχαρη και την κανέλα και χτυπάμε σε μετρία ένταση, ώστε να αναμειχτούν τα υλικά μας. Στη συνέχεια, προσθέτουμε ένα τα αβγά και ανακατεύουμε απαλά, ώστε να ομογενοποιηθούν με το υπόλοιπο μείγμα. Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικων (αφού πρώτα τα έχουμε κοσκινίσει), τα καρυδιά και συνεχίζουμε στο μίξερ στη δυνατή σκάλα, μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός. Απλώνουμε στο ταψί και ψήνουμε στους 170 °C για 40 λεπτά, σε προθερμασμένο φούρνο.

Για το σιρόπι, βράζουμε όλα τα υλικά για 10 λεπτά μετά το σημείο βρασμού. Μόλις βγάλουμε την καρυδόπιτα από τον φούρνο, χαράζουμε τα κομμάτια μας και ρίχνουμε ζεστό το σιρόπι σιγά σιγά, για να προλαβαίνει να το απορροφήσει.

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.