Follow us

Μπράουνις

Μπράουνις

Υλικά

250 γρ. κουβερτούρα
250 γρ. βούτυρο
120 γρ. αλεύρι
4 αβγά
80 γρ. ζάχαρη
Για την γκανάς
340 γρ. κουβερτούρα
1 ¼ φλ. κρέμα γάλακτος
Για τη γαρνιτούρα
Γλυκό του κουταλιού καρότο

Εκτέλεση

Βάζουμε την κουβερτούρα σπασμένη σε μικρά κομματάκια μαζί με το βούτυρο σε κατσαρολάκι και τοποθετούμε επάνω σε κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει (μπεν-μαρί). Το μπολ δεν πρέπει ν’ ακουμπάει στο νερό. Όταν λιώσει η κουβερτούρα, αποσύρουμε από την εστία και χτυπώντας με τον αβγοδάρτη ή το μίξερ χειρός, ρίχνουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη, τα αβγά ένα-ένα και το αλεύρι. Όταν ενσωματωθούν όλα τα υλικά, αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί γύρω στη μισή ώρα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι και τινάζουμε να φύγει το περισσό αλεύρι. Μεταφέρουμε στο ταψί τον χυλό και ψήνουμε για 20 λεπτά. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει επάνω σε σχάρα.
Ετοιμάζουμε την γκανάς: τοποθετούμε την κουβερτούρα σε μπολ κομμένη σε μικρά κομμάτια. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι και, λίγο πριν αρχίσει να βράζει, αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα, έτσι ώστε να την καλύψει εντελώς. Αφήνουμε να κάτσει για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα. Περιχύνουμε το γλυκό και κόβουμε σε κομμάτια. Γαρνίρουμε κάθε κομμάτι με λίγο γλυκό του κουταλιού καρότο.

Α. Τ.

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.