ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Baba au rhum με τσουρέκι

Baba au rhum με τσουρέκι

Υλικά

1 κ. τσουρέκι
Για το σιρόπι
1 φλ. ζάχαρη
⅔ φλ. καλό σκούρο ρούμι
1 δόση βανιλίνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα καθαρής βανίλιας
Για τη σαντιγί
600 ml κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
⅓ μαστίχα σε σκόνη
Για τη γαρνιτούρα: φράουλες, μπλούμπερις, φραγκοστάφυλα, κ.λπ. πλυμένα και καθαρισμένα

Εκτέλεση

Αφαιρούμε από το τσουρέκι την σκούρα κρούστα και του δίνουμε ένα ενιαίο πάχος, ισιώνοντας τις γωνίες. Το βάζουμε σε ταψάκι.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι: ανακατεύουμε τη ζάχαρη και 1 ½ φλ. νερό σε κατσαρολάκι και βράζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει, προσθέτουμε το ρούμι και τη βανιλίνη και ανακατεύουμε.
Ετοιμάζουμε τη σαντιγί: χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ μέχρι να αρχίσει να πήζει και να κάνει απαλές κορυφές. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη μαστίχα και συνεχίζουμε να δουλεύουμε, μέχρι να σχηματισθούν σκληρές κορυφές (μην το παρακάνουμε στο χτύπημα διότι αντί για σαντιγί θα φτιάξουμε βούτυρο!). Αφήνουμε στο ψυγείο.
Περιχύνουμε σιγά -σιγά με το σιρόπι το τσουρέκι και το αφήνουμε να το απορροφήσει τελείως, γύρω στις 5 ώρες. Απλώνουμε επάνω τη σαντιγί και στολίζουμε με τα φρούτα πριν σερβίρουμε.

Α.Τ.

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.