Follow us

Μπάρες με μπανάνες, βρώμη και ξηρούς καρπούς

Μπάρες με μπανάνες, βρώμη και ξηρούς καρπούς

Υλικά

3 ώριμες σφιχτές μπανάνες
1 δόση βανιλίνης
1 γερή πρέζα αλάτι
1 κ.γ. κοφτό κανέλα
1 γερή πρέζα γαρίφαλο σε σκόνη
1 γερή πρέζα τριμμένο μοσχοκάρυδο
2 κ.γ. σπορέλαιο ή λάδι καρύδας
2 φλ. νιφάδες βρώμης
3/4 -1 φλ. χουρμάδες ή ξερά δαμάσκηνα ή ξερά βερίκοκα
3/4 φλ. καρύδια ή ανάμικτα καρύδια και κάσιους ωμά
1/4 φλ. σπόροι chia

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C. Λιώνουμε σε μπολ τις μπανάνες καλά με ένα πιρούνι και προσθέτουμε τη βανιλίνη, το αλάτι, την κανέλα, το γαρίφαλο, το μοσχοκάρυδο και το λάδι. Μεταφέρουμε σε μπλέντερ τη βρώμη, τα καρύδια, τους χουρμάδες και τους σπόρους chia και δουλεύουμε μέχρι να έχουμε ένα «ψιχουλιαστό» μείγμα. Το προσθέτουμε μπολ με τις μπανάνες ρίχνοντας ένα φλιτζάνι κάθε φορά και ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη σπάτουλα. Αν χρειάζεται να να γίνει το μείγμα πιο πυκνό, προσθέτουμε περισσότερη βρώμη (την τρίβουμε πρώτα στη μουλινέτα). Ντύνουμε με λαδόκολλα μια ρηχή λαμαρίνα φούρνου και απλώνουμε ισόπαχα το μείγμα σε ύψος 1 εκ. πιέζοντας ελαφρά. Ψήνουμε για 20 λεπτά, περιστρέφουμε το ταψί και ψήνουμε άλλα 7-10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει στις άκρες, να στεγνώσει στο κέντρο. Αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε παραλληλόγραμμα κομμάτια μήκους 7 εκ.. Διατηρούμε τις μπάρες κλεισμένες σε αεροστεγές δοχείο μια εβδομάδα στο ψυγείο ή τις καταψύχουμε.

Α.Τ.

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.