Follow us

Κέικ με σταφύλια

Κέικ με σταφύλια

Υλικά

2 φλ. σταφύλια χωρίς κουκούτσι
½ φλ. ελαιόλαδο
1 φλ. αλεύρι για κάθε χρήση αλεύρι
½ φλ. λευκά καβουρδισμένα αμύγδαλα
1/4 φλ. καλαμποκάλευρο
1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 αβγά
1 δόση βανιλίνη
2/3 φλ. ζάχαρη
2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
1/3 φλ. γάλα
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180o C. Αλείφουμε με λάδι και αλευρώνουμε ένα τετράγωνο ταψί πλευράς 20 -22 εκ. και τινάζουμε να φύγει το περισσό αλεύρι. Τρίβουμε τα αμύγδαλα στη μουλινέτα μέχρι να γίνουν σαν σκόνη. Σε λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο, το αλάτι και τη μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε. Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Προσθέτουμε αργά –αργά το ελαιόλαδο και το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα. Ρίχνουμε το μείγμα στη λεκάνη με το αλεύρι και ανακατεύουμε ελαφρά. Ρίχνουμε τον μισό χυλό στο ταψί και από πάνω σκορπίζουμε το 1/3 των σταφυλιών. Ρίχνουμε τον υπόλοιπο χυλό και τον σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα σταφύλια. Ψήνουμε γύρω στα 50 λεπτά. Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε 5-6 λεπτά να χλιάνει, ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως επάνω σε σχάρα.

Α.Τ.

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.