ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Γλυκές μπουκιές

Γλυκές μπουκιές

Εποχή κερασμάτων και ευκαιρία να δοκιμάσουμε να τα φτιάξουμε στο σπίτι, όχι μόνο γιατί κερδίζουμε χρήματα, αλλά και γιατί τα δικά μας θα έχουν προσωπική σφραγίδα και σίγουρα ποιοτικά υλικά. Μιλάμε για μικρά κεράσματα, που συνήθως έχουν σαν βασικό υλικό τη σοκολάτα και αρέσουν σε όλους, μικρούς και μεγάλους. Τα περισσότερα γίνονται πανεύκολα και γρήγορα, μερικά, μάλιστα, μπορείτε να τα φτιάξετε παρέα με τα παιδιά, διασκεδάζοντας. Τα ίδια, κλεισμένα σε κομψά μεταλικά κουτιά, μπορούν να γίνουν όμορφα προσωπικά δώρα. Αν θέλετε να πετύχετε την τέλεια γεύση, αναζητήστε τα καλύτερα υλικά και κυρίως τη σοκολάτα. Η καλή bitter κουβερτούρα έχει περιεκτικότητα σε κακάο πάνω από 60%, γι' αυτό συμβουλευτείτε το πίσω μέρος της συσκευασίας. Ακόμα καλύτερα, προμηθευτείτε μια καλή ποικιλία επώνυμης κουβερτούρας από ζαχαροπλαστείο (π.χ. Valrhona). Tο καλό φρέσκο βούτυρο και το κακάο επίσης μετράνε στη γεύση.

Updated: 02/12/20
Ημ/νια α' δημοσίευσης: 04/12/14

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.