ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Δαμάσκηνα σε σοκολάτα

Δαμάσκηνα σε σοκολάτα

υλικά για 24 κομμάτια

24 ξερά δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
24 ολόκληρα αμύγδαλα, ξεφλουδισμένα, καβουρδισμένα
250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα καλής ποιότητας

παρασκευή

Καλύπτουμε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο ελαφρά βουτυρωμένο (για ν' ακουμπήσουμε τα γλυκάκια).
Βάζουμε προσεκτικά ένα αμύγδαλο μέσα σε κάθε δαμάσκηνο. Κόβουμε τη σοκολάτα σε κομματάκια και τη λυώνουμε σε μπαιν μαρί (σε σκεύος τοποθετημένο επάνω από κατσαρολάκι με βραστό νερό). Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και, πιάνοντας κάθε δαμάσκηνο με μικρή λαβίδα ή με πιτρούνι το βυθίζουμε εντελώς στη σοκολάτα. Αφήνουμε να στάξει το περίσσευμα της σοκολάτας σέρνοντας το δαμάσκηνο στο χείλος του σκεύους και το τοποθετούμε στο ταψί (στο σημείο αυτό, πριν στερεοποιηθεί η σοκολάτα, μπορούμε να το πασπαλίσουμε με τριμμένο αμύγδαλο). Αφήνουμε τα σοκολατάκια να κρυώσουν τελείως και να στερεοποιηθεί η σοκολάτα, κατόπιν τα βάζουμε στο ψυγείο για 30΄ πριν το σερβίρισμα. Διατηρούνται κλεισμένα σε αεροστεγές μεταλικό κουτί για 10 μέρες περίπου και είναι μια καλή ιδέα για δώρο.
Σημ. αν θέλουμε, μουλιάζουμε τα δαμάσκηνα σε μπράντυ για 45' και κατόπιν τα σκουπίζουμε καλά, πριν τη χρήση.

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.