Follow us

Πανακότα βανίλιας με κουλί φράουλας

Πανακότα βανίλιας με κουλί φράουλας

Υλικά

Για την πανακότα:
500 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρη
80 γρ. ζάχαρη άχνη
1 λοβό βανίλιας
3 φύλλα ζελατίνας
για το κουλί φράουλας:
250 γρ. φράουλες
250 γρ. ζάχαρη
250 γρ. νερό
φράουλες και φυλλαράκια μέντας για γαρνίρισμα

Παρασκευή

Πλένουμε τις φράουλες, κόβουμε τα κοτσανάκια τους. Μουλιάζουμε τη ζελατίνα σ' ένα βαθύ πιάτο με κρύο νερό. Σχίζουμε τον λοβό της βανίλιας κατά μήκος. Σ' ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα με τη ζάχαρη και τη βανίλια. Μόλις αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας συνέχεια για 3΄.Κατεβάζουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε τη βανίλια και προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνας , που έχουν μαλακώσει. Τα πιέζουμε κι ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά. Βάζουμε την κρέμα σε φόρμα ή σε ατομικά μπολάκια και την αφήνουμε στο ψυγείο για τρεις ώρες. Φτιάχνουμε το κουλί: σιγοβράζουμε το νερό με τη ζάχαρη μέχρι να μείνει το μισό. Τότε προσθέτουμε τις φράουλες, αφήνουμε 3-4 λεπτά και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Πολτοποιούμε τις φράουλες μαζί με το σιρόπι στο μπλέντερ και βάζουμε το κουλί στο ψυγείο. Για να σερβίρουμε ,ξεφορμάρουμε την κρέμα , την καλύπτουμε με το κουλί και γαρνίρουμε με φυλλαράκια μέντας και κομμένες φράουλες.

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.