
Οι γλυκές καλοκαιρινές γεύσεις γίνονται πιο… καλοκαιρινές, όταν η καρύδα μπαίνει στο παιχνίδι. Οι περισσότεροι από εμάς, αγαπούν το γλυκό, εξωτικό άρωμά της ενώ η κριτσανιστή αφυδατωμένη καρύδα με τις πολλές ίνες δίνει γερές ικανοποιήσεις στον ουρανίσκο που αναζητάει πολλαπλά επίπεδα υφών. Πολύ ταιριαστή με τη σοκολάτα, παίρνει τα πάνω της όταν συνδυάζεται με το ρούμι και λατρεύει το λάιμ και το λεμόνι.
Ακόμα και το πιο συνηθισμένο γλυκό, κερδίζει πόντους με τη συμμετοχή της καρύδας. Ας πούμε, η κρέμα καραμελέ ή η πανακότα ή μια έτοιμα κρέμα, όλα γίνονται κάτι σαν εξωτική σπεσιαλιτέ αν αντί για κανονικό γάλα, χρησιμοποιήσουμε γάλα καρύδας. Το ίδιο συμβαίνει και με το αλεύρι ή το σιμιγδάλι, που μπορούμε να αντικαταστήσουμε εν μέρει με αφυδατωμένη καρύδα, όπως στη συνταγή του ραβανί και του κέικ που δίνουμε παρακάτω, κερδίζοντας έτσι κάτι από την καλοκαιρινή φινέτσα της υφής και της γεύσης της.