Follow us

10 ελληνικές συνταγές με ιδιαίτερη πατρίδα

Μαγειρεύουμε φαγητά της ελληνικής παράδοσης από τη Φλώρινα ως την Κρήτη…

10 ελληνικές συνταγές με ιδιαίτερη πατρίδα

Η ελληνική κουζίνα είναι από τις πιο πλούσιες, νόστιμες κι ενδιαφέρουσες ανά τον κόσμο. Πέρα από τα πολύ γνωστά πιάτα που μαγειρεύει όλη η Ελλάδα, οι τοπικές κουζίνες κρύβουν γευστικούς θησαυρούς, που αξίζει να γνωρίσουμε και να βάλουμε στο τραπέζι μας. Ξεχωριστά φαγητά συναντάς σε κάθε γωνιά της χώρας, ανάλογα με την ιστορία, τις συνήθειες, το κλίμα και τα τοπικά υλικά. Πολλά από αυτά είναι ελάχιστα γνωστά. Συνταγές που πρέπει να διατηρηθούν, να διαδοθούν, να προβάλλουν τον πλούτο και την ιδιαιτερότητα της ελληνικής κουζίνας και να αλλάξουν την εικόνα της. Βασική προϋπόθεση γι αυτό, βέβαια, είναι να ενταχθούν στην καθημερινή κουζίνα μας. Ας ξεκινήσουμε με μερικές συνταγές από τις πιο “εύκολες” σε γεύσεις και υλικά: ας φτιάξουμε ροδίτικο αρνάκι καπαμά, κρητικό κουνέλι κρασάτο, ναξιώτικο χοιρινό ρόστο, μυτιληνιό σφουγγάτο, ψάρι πλακί Χαλκιδικής και μερικά ακόμα…

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;