ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Κολυμβητές της ομάδας WeSwim κολύμπησαν δίπλα σε κλωβούς ιχθυοκαλλιέργειας

Το 3ο Gastro-Swim event οργανώθηκε από την Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛ.Ο.Π.Υ.), σε συνέχεια των αντίστοιχων επιτυχημένων περσινών εκδηλώσεων στο Βιβάρι Αργολίδας και στη Σαλαμίνα.

Κολυμβητές της ομάδας WeSwim κολύμπησαν δίπλα σε κλωβούς ιχθυοκαλλιέργειας

Σε μια εκδήλωση που είχε στόχο τη γνωριμία με το φυσικό περιβάλλον στο οποίο ζουν και αναπτύσσονται τα ψάρια ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας, οι κολυμβητές της κοινωνικής, μη ανταγωνιστικής ομάδας κολύμβησης WeSwim κολύμπησαν δίπλα σε κλωβούς με ψάρια ιχθυοκαλλιέργειας, αυτή τη φορά στην Κάρυστο, στις εγκαταστάσεις της μονάδας "Blue Farm”. Το 3ο Gastro-Swim event οργάνωσε το φθινόπωρο του'22 η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛ.Ο.Π.Υ.), σε συνέχεια των αντίστοιχων επιτυχημένων περσινών εκδηλώσεων στο Βιβάρι Αργολίδας και στη Σαλαμίνα.

Κολυμβητές της ομάδας WeSwim κολύμπησαν δίπλα σε κλωβούς ιχθυοκαλλιέργειας

Οι κολυμβητές διαπίστωσαν με τα μάτια τους την καθαρότητα και τη διαύγεια των νερών και μαζί τον πλούτο και τη βιοποικιλότητα του θαλάσσιου περιβάλλοντος δίπλα στους κλωβούς, γεγονός που σημαίνει, παράλληλα με πολλά άλλα, ότι ιχθυοκαλλιέργεια και τουριστικές δραστηριότητες μπορούν να συνυπάρχουν αρμονικά.

Στο γεύμα που ακολούθησε με τσιπούρες και λαβράκια της "Blue Farm”, οι κολυμβητές γεύτηκαν τη φρεσκάδα, τη γεύση και την υψηλή ποιότητα των ψαριών που εκτρέφονται στις μονάδες-μέλη της ΕΛ.Ο.Π.Υ., και βέβαια, ενημερώθηκαν για τα πρότυπα ευζωίας και τις προδιαγραφές ποιότητας που ακολουθούνται, αλλά και τις βιώσιμες πρακτικές ώστε το ψάρι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας να φτάνει ολόφρεσκο και νόστιμο από τη θάλασσα στο πιάτο. Κι όταν λένε ολόφρεσκο, το εννοούν! Τα ψάρια ιχθυοκαλλιέργειας αλιεύονται μόνο κατόπιν παραγγελίας, με αποτέλεσμα να φτάνουν το πολύ σε 24 ώρες στα διάφορα σημεία πώλησης ανά την Ελλάδα.

Το γεγονός είναι ότι τα ψάρια ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας εκτρέφονται και μεγαλώνουν στο φυσικό τους περιβάλλον, στη θάλασσα, σε κλωβούς βυθισμένους σε επιλεγμένες περιοχές με ισχυρά υπόγεια ρεύματα, που βοηθούν στην ανανέωση των νερών. Οι περιοχές επιλέγονται με βασικό κριτήριο την επαρκή απόσταση από αστικά κέντρα και βιομηχανικές ζώνες, ενώ η ποιότητα των νερών και του πυθμένα ελέγχεται συστηματικά.

Δέσμευση της ΕΛ.Ο.Π.Υ., φορέα ανάπτυξης της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας, αποτελεί η υγιεινή τροφίμων, η ευζωία των ψαριών και η προστασία του περιβάλλοντος στο οποίο μεγαλώνουν. Το πρότυπο Σχήμα Πιστοποίησης Fish From Greece που δημιούργησε, εγγυάται την προέλευση, τη σωστή εκτροφή και την υψηλή ποιότητα των ψαριών που εκτρέφονται στις 22 εταιρείες-μέλη της, που εκπροσωπούν το 80% περίπου της εγχώριας παραγωγής.

Επίσης...

20 συνταγές για το νηστίσιμο τραπέζι

Το πιο "προβλέψιμο" τραπέζι του χρόνου είναι σίγουρα αυτό της Καθαράς Δευτέρας. Βαρεθήκατε; Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να μαγειρέψουμε τα σαρακοστιανά μας, χωρίς να ξεφύγουμε από το κλίμα…

Η Καθαρά Δευτέρα και τα φαγητά της

Συυνταγές που προτείνουμε στο πνεύμα της Καθαράς Δευτέρας, «ένα κι ένα» για ουζάκι και τσίπουρο!

Περισσότερα από

Φαγητό

Θρακιώτικες γαρδούμπες

Ξεφυλλίζοντας το βιβλίο της Στέλλας Σπανού «Θρακιώτικη κουζίνα» το μάτι μας έπεσε στις "θρακιώτικες γαρδούμπες", ως μια καλή πρόταση για ορεκτικό στο τραπέζι της Τσικνοπέμπτης και όλης της Aποκριάς.

Το αποκριάτικο παιδικό πάρτι θέλει τον τρόπο του…

Οργανώνουμε μαζί βήμα-βήμα ένα παιδικό πάρτι σε αποκριάτικο ύφος: ο στολισμός, ο μπουφές, τα ροφήματα, τα γλυκά, οι δραστηριότητες…

Tapas party !

Τα μικρά πιατάκια των tapas μπορεί να έχουν από πικάντικα ορεκτικά -που θυμίζουν ελληνικούς μεζέδες- μέχρι μαγειρευτά, σαλτσάτα φαγητά, μικρά κεμπάπ, τηγανιτά θαλασσινά ή σαλάτες σαν τη ρωσική. Ώρα για πάρτυ αλά ισπανικά!

Βενετσιάνικο παστίτσιο Κυθήρων

Πρόκειται για παστίτσιο που ψήνεται μέσα σε ζύμη και συνηθίζεται τις Απόκριες.