Follow us

Κολυμβητές της ομάδας WeSwim κολύμπησαν δίπλα σε κλωβούς ιχθυοκαλλιέργειας

Το 3ο Gastro-Swim event οργανώθηκε από την Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛ.Ο.Π.Υ.), σε συνέχεια των αντίστοιχων επιτυχημένων περσινών εκδηλώσεων στο Βιβάρι Αργολίδας και στη Σαλαμίνα.

Κολυμβητές της ομάδας WeSwim κολύμπησαν δίπλα σε κλωβούς ιχθυοκαλλιέργειας

Σε μια εκδήλωση που είχε στόχο τη γνωριμία με το φυσικό περιβάλλον στο οποίο ζουν και αναπτύσσονται τα ψάρια ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας, οι κολυμβητές της κοινωνικής, μη ανταγωνιστικής ομάδας κολύμβησης WeSwim κολύμπησαν δίπλα σε κλωβούς με ψάρια ιχθυοκαλλιέργειας, αυτή τη φορά στην Κάρυστο, στις εγκαταστάσεις της μονάδας "Blue Farm”. Το 3ο Gastro-Swim event οργάνωσε το φθινόπωρο του'22 η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛ.Ο.Π.Υ.), σε συνέχεια των αντίστοιχων επιτυχημένων περσινών εκδηλώσεων στο Βιβάρι Αργολίδας και στη Σαλαμίνα.

Κολυμβητές της ομάδας WeSwim κολύμπησαν δίπλα σε κλωβούς ιχθυοκαλλιέργειας

Οι κολυμβητές διαπίστωσαν με τα μάτια τους την καθαρότητα και τη διαύγεια των νερών και μαζί τον πλούτο και τη βιοποικιλότητα του θαλάσσιου περιβάλλοντος δίπλα στους κλωβούς, γεγονός που σημαίνει, παράλληλα με πολλά άλλα, ότι ιχθυοκαλλιέργεια και τουριστικές δραστηριότητες μπορούν να συνυπάρχουν αρμονικά.

Στο γεύμα που ακολούθησε με τσιπούρες και λαβράκια της "Blue Farm”, οι κολυμβητές γεύτηκαν τη φρεσκάδα, τη γεύση και την υψηλή ποιότητα των ψαριών που εκτρέφονται στις μονάδες-μέλη της ΕΛ.Ο.Π.Υ., και βέβαια, ενημερώθηκαν για τα πρότυπα ευζωίας και τις προδιαγραφές ποιότητας που ακολουθούνται, αλλά και τις βιώσιμες πρακτικές ώστε το ψάρι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας να φτάνει ολόφρεσκο και νόστιμο από τη θάλασσα στο πιάτο. Κι όταν λένε ολόφρεσκο, το εννοούν! Τα ψάρια ιχθυοκαλλιέργειας αλιεύονται μόνο κατόπιν παραγγελίας, με αποτέλεσμα να φτάνουν το πολύ σε 24 ώρες στα διάφορα σημεία πώλησης ανά την Ελλάδα.

Το γεγονός είναι ότι τα ψάρια ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας εκτρέφονται και μεγαλώνουν στο φυσικό τους περιβάλλον, στη θάλασσα, σε κλωβούς βυθισμένους σε επιλεγμένες περιοχές με ισχυρά υπόγεια ρεύματα, που βοηθούν στην ανανέωση των νερών. Οι περιοχές επιλέγονται με βασικό κριτήριο την επαρκή απόσταση από αστικά κέντρα και βιομηχανικές ζώνες, ενώ η ποιότητα των νερών και του πυθμένα ελέγχεται συστηματικά.

Δέσμευση της ΕΛ.Ο.Π.Υ., φορέα ανάπτυξης της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας, αποτελεί η υγιεινή τροφίμων, η ευζωία των ψαριών και η προστασία του περιβάλλοντος στο οποίο μεγαλώνουν. Το πρότυπο Σχήμα Πιστοποίησης Fish From Greece που δημιούργησε, εγγυάται την προέλευση, τη σωστή εκτροφή και την υψηλή ποιότητα των ψαριών που εκτρέφονται στις 22 εταιρείες-μέλη της, που εκπροσωπούν το 80% περίπου της εγχώριας παραγωγής.

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;