Follow us

Ελληνικά όσπρια και ρύζια Family Farm

Tα όσπρια και τα ρύζια της σειράς FAMILY FARM, που κυκλοφορεί η εταιρεία Agrifarm και καλλιεργούνται από ομάδες νέων αγροτών σε μικρά χωριά κυρίως της Κεντρικής Ελλάδας.

Ελληνικά όσπρια και ρύζια Family Farm

Αρχικά, μας τράβηξαν οι πρωτότυπες οικολογικές συσκευασίες, σε πάνινα σακουλάκια από 100% βαμβάκι, που αφήνουν το προϊόν να αναπνέει (ναι, όπως τα φύλαγαν στα χωριά παλαιότερα). Κατόπιν, το γεγονός ότι καλλιεργούνται στην Ελλάδα, από ελληνικές ποικιλίες, σε συγκεκριμένες περιοχές, που αναφέρονται στη συσκευασία.

Μιλάμε για τα όσπρια και τα ρύζια της σειράς FAMILY FARM, που κυκλοφορεί η εταιρεία Agrifarm και καλλιεργούνται από ομάδες νέων αγροτών σε μικρά χωριά κυρίως της Κεντρικής Ελλάδας.

Τα προϊόντα είναι φακές, φασόλια μέτρια, φασόλια γίγαντες, φάβα, ρεβίθια, ρύζι νυχάκι, καρολίνα και ακατέργαστο είναι τα προϊόντα που θα βρείτε σε ανταγωνιστικές τιμές. Παράγονται επίσης φιστίκια και ξερά σύκα στη βόρεια Εύβοια. Οι τοποθεσίες παραγωγής έχουν επιλεγεί με κριτήριο το μικροκλίμα που ευνοεί ιδιαίτερα το κάθε προϊόν, όπως το ρύζι στην κοιλάδα του Αξιού, τα μέτρια φασόλια στο οροπέδιο του Δομοκού, τους γίγαντες στη Μακεδονία.

Η Agrifarm εφαρμόζει μια καινοτόμο συνεργατική παραγωγή και τυποποίηση ελληνικών οσπρίων και ρυζιού, μέσω ενός προγράμματος που ονομάζει Refarming Greece, το οποίο στηρίζει έμπρακτα την επιστροφή των νέων στην αγροτική παραγωγή: παρέχει τεχνογνωσία στους αγρότες, αγοράζει, προωθεί στην ελληνική αγορά και εξάγει τα προϊόντα τους. Συμμετέχουν μέχρι στιγμής 55 αγροτικές οικογένειες με μέσο όρο ηλικίας των αγροτών τα 35.

Η παραγωγή στηρίζεται στην “έξυπνη γεωργική διαχείριση”, με σύγχρονες καλλιεργητικές μεθόδους, χωρίς εκτεταμένη χρήση λιπασμάτων και ισχυρών φυτοφαρμάκων και στοχεύει στη διατήρηση των φυσικών πόρων.

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;

Παραδοσιακά φαγητά της αποκριάς

Παρουσιάζουμε μερικές, είτε από τις πιο παράξενες είτε από τις κλασικές και χαρακτηριστικές συνταγές της αποκριάς, από διάφορα μέρη της χώρας μας.

20 συνταγές για το νηστίσιμο τραπέζι

Το πιο "προβλέψιμο" τραπέζι του χρόνου είναι σίγουρα αυτό της Καθαράς Δευτέρας. Βαρεθήκατε; Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να μαγειρέψουμε τα σαρακοστιανά μας, χωρίς να ξεφύγουμε από το κλίμα…