Follow us

Food Expo 2022: η μεγάλη έκθεση Τροφίμων και Ποτών 12-14 Μαρτίου

1200 εκθέτες σε μια από τις πιο σημαντικές εκθέσεις Τροφίμων και Ποτών περιμένουν επαγγελματίες και ιδιώτες στο Metropolitan Expo σε μια πανδαισία τροφίμων και ποτών…

Food Expo 2022: η μεγάλη έκθεση Τροφίμων και Ποτών 12-14 Μαρτίου

Επαγγελματίες πολλών τομέων αλλά και ιδιώτες που αγαπούν να ανακαλύπτουν και να δοκιμάζουν νέα προϊόντα θα γεμίσουν και φέτος το Athens Metropolitan Expo για δοκιμές, εμπορικές συναντήσεις και συμφωνίες σε μια έκθεση που έχει γίνει θεσμός. Και αυτή τη φορά θα συμμετέχουν ομαδικά 12 Περιφέρειες της χώρας (Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας, Ιονίων Νήσων, Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Αττικής, Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου) και 7 επιμελητήρια. Όλα τα προϊόντα του τομέα τροφίμων, από τυροκομικά, ελαιόλαδα, μέλια και όσπρια μέχρι αλιεύματα, αλλαντικά, μπαχαρικά, κατεψυγμένα θα περιμένουν τους επισκέπτες.

Παράλληλες εκδηλώσεις με γαστρονομικό ενδιαφέρον θα γίνονται καθημερινά, ενώ και πολλά περίπτερα διοργανώνουν γευσιγνωσίες με τα προϊόντα τους. Η εκδήλωση Mediterranean Gastronomy Forum περιλαμβάνει μαγειρικά events όλες τις ημέρες από επώνυμους σεφ, με στόχο την ανάδειξη των ελληνικών προϊόντων από όλη τη χώρα . Στα Workshops & Seminars οι επαγγελματίες θα παρακολουθήσουν θέματα που τους ενδιαφέρουν.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η παράλληλη έκθεση κρασιών Oenotelia, που καταλαμβάνει από μόνη της μια έκταση 3.200 τ.μ., με συμμετοχή οινοποιείων από όλη τη χώρα και επιχειρήσεις αμπελοοινικού εξοπλισμού.

Λεπτομέρειες, τα προγράμματα των εκδηλώσεων και πληροφορίες για τους εκθέτες, τις προσκλήσεις, τα μέτρα covid-19, στο foodexpo.gr.

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;