Follow us

Ο Παύλος Κυριάκης και ο Βασίλης Κυρίτσης προτείνουν για τις γιορτές

Να πάμε λίγο πίσω; Τότε που Χριστούγεννα σήμαιναν αγωνία για το δώρο του Άη Βασίλη, ξύπνημα αξημέρωτα για τα κάλαντα, χαρά γενικότερη, και γεύσεις;

Ο Παύλος Κυριάκης και ο Βασίλης Κυρίτσης προτείνουν για τις γιορτές

Πολλές γεύσεις. Γλυκές και αλμυρές.

Η μόνη, ίσως, εποχή του χρόνου που δεν ακουγόταν η φράση: "Άστο κάτω το γλυκό, θα έρθει ένας άνθρωπος και δεν θα έχω τί να τον κεράσω!"

Αυτήν την εποχή θυμηθήκαμε, παρέα με έξι κορυφαίους σεφ και έξι bartenders, που μοιράζονται μαζί μας την αγαπημένη τους συνταγή, για γλυκό ή αλμυρό πιάτο και κοκτέιλ με Mataroa Gin, δημιουργώντας ξεχωριστά «ζευγάρια» σε ένα μοναδικό pairing.

Οι εμπνευστές του τέταρτου γευστικού ζευγαριού είναι οι εξής:
Παύλος Κυριάκης και Βασίλης Κυρίτσης

Ιδού, λοιπόν, οι γευστικές τους προτάσεις για τις πιο λαμπερές μέρες της χρονιάς μαζί με την έμπνευση του καθενός!

Καλή απόλαυση!

Ο Παύλος Κυριάκης και ο Βασίλης Κυρίτσης προτείνουν για τις γιορτές

Παύλος Κυριάκης

Σεφ

Έμπνευση

“Για μένα, τα Χριστούγεννα έχουν γεύση μελομακάρονο, αλλά όχι το σκέτο, αυτό που είναι βουτηγμένο στην σοκολάτα. Αγαπώ πολύ αυτήν την γεύση, αν και η διαχρονικά αγαπημένη μου είναι τα μακαρόνια με κιμά -όχι και πολύ Χριστουγεννιάτικη, είναι η αλήθεια! Για το τραπέζι των γιορτών, προτείνω μια γευστική σαλάτα που θα συνοδεύσει άψογα όποιο κυρίως πιάτο κι αν αποφασίσετε να φτιάξετε. “

Σαλάτα με σπανάκι, λωτό, κατσικίσιο τυρί και μέλι τρούφας

Υλικά (4 άτομα)
350 γρ. baby σπανάκι
200 γρ. κατσικίσιο τυρί
60 γρ. μέλι
1 λωτός
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
40 γρ. αμύγδαλα ωμά, ανάλατα
10 σταγόνες λάδι μαύρης τρούφας
40 γρ. ελαιόλαδο
20 γρ. ξύδι λευκό βαλσαμικό

Εκτέλεση: Πλένετε το σπανάκι και το στεγνώνετε σε ένα ταψί με χαρτί κουζίνας. Κόβετε το κατσικίσιο τυρί σε κύβους, ψιλοκόβετε το αμύγδαλο και πανάρετε το τυρί με το αμύγδαλο. Κόβετε τον λωτό σε κύβους και τον ραντίζετε με λίγο λάδι και ξύδι. Σε ένα μπολ βάζετε το σπανάκι, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τον λωτό. Ανακατεύετε τη σαλάτα και από πάνω βάζετε το τυρί με το αμύγδαλο. Τέλος, σε ένα μπολ φτιάχνετε τη βινεγκρέτ με το λάδι, το ξύδι και την τρούφα.

Βασίλης Κυρίτσης

Συνιδιοκτήτης The Clumsies

Το νέο μας μενού στο The Clumsies έχει τον χαρακτηριστικό τίτλο F<3lings (Feelings, δηλαδή Συναισθήματα) και το κοκτέιλ αυτό έρχεται από την κατηγορία Excitement. Από το όνομά της και μόνο, παραπέμπει σε γιορτινό κλίμα, αλλά και στον ενθουσιασμό που όλοι νιώθουμε εν όψει γιορτών.

Dragonball#2
Red Dragon Fruit
Mataroa Mediterranean Dry Gin
Lychee
Kaffir
Lime Cordial

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;

Παραδοσιακά φαγητά της αποκριάς

Παρουσιάζουμε μερικές, είτε από τις πιο παράξενες είτε από τις κλασικές και χαρακτηριστικές συνταγές της αποκριάς, από διάφορα μέρη της χώρας μας.

20 συνταγές για το νηστίσιμο τραπέζι

Το πιο "προβλέψιμο" τραπέζι του χρόνου είναι σίγουρα αυτό της Καθαράς Δευτέρας. Βαρεθήκατε; Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να μαγειρέψουμε τα σαρακοστιανά μας, χωρίς να ξεφύγουμε από το κλίμα…