Follow us

Το γαστρονομικό φεστιβάλ «Ηράκλειο, Μέρες Γαστρονομίας 2021» επιστρέφει

Ετοιμάζουμε βαλίτσες για Κρήτη για το πολυαναμενόμενο γαστρονομικό γεγονός «Ηράκλειο, Μέρες Γαστρονομίας 2021».

Το γαστρονομικό φεστιβάλ «Ηράκλειο, Μέρες Γαστρονομίας 2021» επιστρέφει

Από τη Μαριαλένα Χατζηνικολάου

Ο Δήμος Ηρακλείου μας προσκαλεί για τρίτη χρονιά στο μεγαλύτερο γαστρονομικό event της Κρήτης με τίτλο «Ηράκλειο, Mέρες Γαστρονομίας 2021» που θα διαρκέσει από τις 24 έως και τις 27 Σεπτεμβρίου.

Η φετινή διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στο Ενετικό Λιμάνι της πόλης, στην προβλήτα του «Μικρού Κούλε» με γνωστούς chef που θα δώσουν δυνατές γεύσεις και μαγειρικές εμπειρίες, έκθεση παραδοσιακών προϊόντων καθώς και παραδοσιακά εδέσματα για όλους αλλά και τη συμβολή τοπικών σωματείων και συλλόγων που θα συμβάλουν τα μέγιστα με τις συνταγές και τις γνώσεις τους στην παραδοσιακή κουζίνα.

Το πρόγραμμα παράλληλα περιλαμβάνει και δύο ενδιαφέρουσες ημερίδες για τα «Τοπικά προϊόντα και γαστρονομία, η πρόταση για αειφόρο τουριστική ανάπτυξη» καθώς και για τη «Γαστρονομία στην Κρήτη, καλές πρακτικές: θεματική Συνεδρίαση της Επιτροπής Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας του Δήμου Ηρακλείου».

Το γαστρονομικό φεστιβάλ «Ηράκλειο, Μέρες Γαστρονομίας 2021» επιστρέφει

Όπως επισημαίνει ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Γιώργος Σισαμάκης: «το Ηράκλειο είναι πάντα ένας προορισμός που διακρίνεται για την ιστορία, την αυθεντικότητα αλλά και την υψηλή γαστρονομία του. Η μέχρι σήμερα ανταπόκριση για τη διοργάνωση αυτή, όχι μόνο των φορέων αλλά και του κόσμου, είναι καταπληκτική. Συνεχίζουμε λοιπόν την προσπάθεια…».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις προηγούμενες διοργανώσεις χιλιάδες ήταν οι επισκέπτες των εκδηλώσεις γαστρονομίας στο Ηράκλειο, που θέλησαν να γευτούν αυθεντικές παραδοσιακές συνταγές από γνωστούς chef καθώς και κρητικά προϊόντα που πρόσφεραν ντόπιοι παραγωγοί.

Το «Ηράκλειο, Mέρες Γαστρονομίας 2021/Heraklion Gastronomy Days 2021» διοργανώνει φέτος ο Δήμος Ηρακλείου με την Περιφέρεια Κρήτης, τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου, τη ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε. και την Αγροδιατροφική Σύμπραξη.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στη σελίδα του φεστιβάλ στο facebook.

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;

Παραδοσιακά φαγητά της αποκριάς

Παρουσιάζουμε μερικές, είτε από τις πιο παράξενες είτε από τις κλασικές και χαρακτηριστικές συνταγές της αποκριάς, από διάφορα μέρη της χώρας μας.

20 συνταγές για το νηστίσιμο τραπέζι

Το πιο "προβλέψιμο" τραπέζι του χρόνου είναι σίγουρα αυτό της Καθαράς Δευτέρας. Βαρεθήκατε; Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να μαγειρέψουμε τα σαρακοστιανά μας, χωρίς να ξεφύγουμε από το κλίμα…