ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Το γαστρονομικό φεστιβάλ «Ηράκλειο, Μέρες Γαστρονομίας 2021» επιστρέφει

Ετοιμάζουμε βαλίτσες για Κρήτη για το πολυαναμενόμενο γαστρονομικό γεγονός «Ηράκλειο, Μέρες Γαστρονομίας 2021».

Το γαστρονομικό φεστιβάλ «Ηράκλειο, Μέρες Γαστρονομίας 2021» επιστρέφει

Από τη Μαριαλένα Χατζηνικολάου

Ο Δήμος Ηρακλείου μας προσκαλεί για τρίτη χρονιά στο μεγαλύτερο γαστρονομικό event της Κρήτης με τίτλο «Ηράκλειο, Mέρες Γαστρονομίας 2021» που θα διαρκέσει από τις 24 έως και τις 27 Σεπτεμβρίου.

Η φετινή διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στο Ενετικό Λιμάνι της πόλης, στην προβλήτα του «Μικρού Κούλε» με γνωστούς chef που θα δώσουν δυνατές γεύσεις και μαγειρικές εμπειρίες, έκθεση παραδοσιακών προϊόντων καθώς και παραδοσιακά εδέσματα για όλους αλλά και τη συμβολή τοπικών σωματείων και συλλόγων που θα συμβάλουν τα μέγιστα με τις συνταγές και τις γνώσεις τους στην παραδοσιακή κουζίνα.

Το πρόγραμμα παράλληλα περιλαμβάνει και δύο ενδιαφέρουσες ημερίδες για τα «Τοπικά προϊόντα και γαστρονομία, η πρόταση για αειφόρο τουριστική ανάπτυξη» καθώς και για τη «Γαστρονομία στην Κρήτη, καλές πρακτικές: θεματική Συνεδρίαση της Επιτροπής Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας του Δήμου Ηρακλείου».

Το γαστρονομικό φεστιβάλ «Ηράκλειο, Μέρες Γαστρονομίας 2021» επιστρέφει

Όπως επισημαίνει ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Γιώργος Σισαμάκης: «το Ηράκλειο είναι πάντα ένας προορισμός που διακρίνεται για την ιστορία, την αυθεντικότητα αλλά και την υψηλή γαστρονομία του. Η μέχρι σήμερα ανταπόκριση για τη διοργάνωση αυτή, όχι μόνο των φορέων αλλά και του κόσμου, είναι καταπληκτική. Συνεχίζουμε λοιπόν την προσπάθεια…».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις προηγούμενες διοργανώσεις χιλιάδες ήταν οι επισκέπτες των εκδηλώσεις γαστρονομίας στο Ηράκλειο, που θέλησαν να γευτούν αυθεντικές παραδοσιακές συνταγές από γνωστούς chef καθώς και κρητικά προϊόντα που πρόσφεραν ντόπιοι παραγωγοί.

Το «Ηράκλειο, Mέρες Γαστρονομίας 2021/Heraklion Gastronomy Days 2021» διοργανώνει φέτος ο Δήμος Ηρακλείου με την Περιφέρεια Κρήτης, τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου, τη ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε. και την Αγροδιατροφική Σύμπραξη.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στη σελίδα του φεστιβάλ στο facebook.

Επίσης...

20 συνταγές για το νηστίσιμο τραπέζι

Το πιο "προβλέψιμο" τραπέζι του χρόνου είναι σίγουρα αυτό της Καθαράς Δευτέρας. Βαρεθήκατε; Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να μαγειρέψουμε τα σαρακοστιανά μας, χωρίς να ξεφύγουμε από το κλίμα…

Η Καθαρά Δευτέρα και τα φαγητά της

Συυνταγές που προτείνουμε στο πνεύμα της Καθαράς Δευτέρας, «ένα κι ένα» για ουζάκι και τσίπουρο!

Περισσότερα από

Φαγητό

Θρακιώτικες γαρδούμπες

Ξεφυλλίζοντας το βιβλίο της Στέλλας Σπανού «Θρακιώτικη κουζίνα» το μάτι μας έπεσε στις "θρακιώτικες γαρδούμπες", ως μια καλή πρόταση για ορεκτικό στο τραπέζι της Τσικνοπέμπτης και όλης της Aποκριάς.

Το αποκριάτικο παιδικό πάρτι θέλει τον τρόπο του…

Οργανώνουμε μαζί βήμα-βήμα ένα παιδικό πάρτι σε αποκριάτικο ύφος: ο στολισμός, ο μπουφές, τα ροφήματα, τα γλυκά, οι δραστηριότητες…

Tapas party !

Τα μικρά πιατάκια των tapas μπορεί να έχουν από πικάντικα ορεκτικά -που θυμίζουν ελληνικούς μεζέδες- μέχρι μαγειρευτά, σαλτσάτα φαγητά, μικρά κεμπάπ, τηγανιτά θαλασσινά ή σαλάτες σαν τη ρωσική. Ώρα για πάρτυ αλά ισπανικά!

Βενετσιάνικο παστίτσιο Κυθήρων

Πρόκειται για παστίτσιο που ψήνεται μέσα σε ζύμη και συνηθίζεται τις Απόκριες.